Lahtelaisravintola Roux valittiin mukaan ranskalaisten järjestämään ravintolatapahtumaan

Anne Honkanen

Lahtelaisravintola Roux on valittu osallistumaan Ranskan suurlähetystöjen järjestämään Good France -tapahtumaan. Tapahtuma järjestetään 21. maaliskuuta, ja siinä on mukana 2 000 ravintolaa ympäri maailmaa.

Suomesta mukana on 16 ravintolaa kahdeksalta paikkakunnalta. Ravintolat on valinnut kansainvälisistä kokeista koostuva, Alain Ducassen johtama komitea, jonka tehtävä on varmistaa tapahtuman aikana tarjottavien menuiden laatu.

Kolmatta kertaa järjestettävän tapahtuman tarkoituksena on, että ravintolat ympäri maailmaa tarjoavat asiakkailleen yhden illan ajan menua, jossa ranskalaiset vaikutteet yhdistyvät paikalliseen ruokaan. Kukin osallistuvista ravintoloista on luonut keittiömestarinsa johdolla oman paikallisia ja ranskalaisia makuja yhdistelevän menun. Tarjolla on myös siihen sopivia ranskalaisia viinejä.

Lahtelaisen Ravintola Roux'n menu noudattelee viimevuotista listaa, kun se osallistui tapahtumaan ensimmäistä kertaa. Aluksi makuhermoja herättelee amuse-bouche eli makupaloina tarjottavat snackit, alkuruokana tarjoillaan gratinoitu sipulikeitto, pääruoaksi on paistettua fasaania omena-calvadoskastikkeella haudutetun punakaalin kera, ja lopuksi nautitaan ranskalaisia juustoja sekä jälkiruoaksi crème brûlée.

Good France -tapahtumaan osallistuu Suomesta ravintola Roux'n lisäksi: Carelia, Emo, Kosmos, La Maison, Lyon, Passio, Regina ja Smyg Helsingissä, Teatteriravintola Joensuussa, Pöllöwaari Jyväskylässä, Ravintola Musta Lammas Kuopiossa, Ravintola Uleåborg 1881 Oulussa, 4vuodenaikaa ja Gastropub Tuulensuu Tampereella ja Gustav Wasa Vaasassa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut