Susi mahdollisesti yhä liikkeellä Kymijärven alueella Lahdessa

Lahdessa Kymijärven suunnalla tiistaina aamulla ilmeisesti havaittu susi voi edelleen liikkua alueella. Kymijärven rannassa asuva Miika Minkkinen kertoi tiistaina alkuillasta, että havaitsi suden ylittävän Kymijärven jäätä iltapäivällä puoli viiden aikoihin.

Minkkinen kertoo, että lähin saari on hänen kotoaan noin kahden kilometrin päässä, ja susi liikkui puolivälissä matkaa saarelle. Hän huomasi kookkaan eläimen liikkuvan jäällä ja arveli sitä ensin koiraksi. Tarkemmalla katsomisella kiikareiden avulla eläin kuitenkin osoittautui hänen arvionsa mukaan sudeksi.

Jäällä liukastellut susi oli matkalla pohjoiseen Kyynärönojan suunnalle. Minkkinen kertoo ilmoittaneensa havainnosta myös riistanhoitoyhdistykselle. Naapurinkin kanssa suden liikkeistä oli puhetta.

Sudesta tehtiin tiistaina aamulla kaksi havaintoa, joista toinen oli myös Kymijärveltä. Minkkinen pitää suden liikkeitä alueella sikälikin mahdollisena, että suden kulkureiteillä on metsäistäkin aluetta.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut