Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Kapatuosian näkötorni avattiin taas yleisölle

Kapatuosian näkötorni Hollolan kirkonkylässä on avattu tällä viikolla taas yleisön käyttöön. Torni on Hollolan kirkon pohjoispuolella olevalle Kapatuosian linnavuorella.

Torni oli välillä muutaman vuoden pois käytöstä, jotta sen portaat ja tukirakenteet saatiin korjattua turvalliseen kuntoon. Vierailijat päästettiin torniin takaisin viime vuonna.

Hollolan tilakeskuspäällikkö Tuomo Vesikko kertoo, että viime vuonna myös tornin ulkoverhous uusittiin ja maalattiin ja vesikatto uusittiin. Kunnan omistaman näkötornin remontti maksoi 90 000 euroa.

Tornin kävijämääriä ei tiedetä, koska se on yleisölle vapaasti avoinna keväät, talvet ja syksyt. Räntä- ja lumiajan se on kiinni, sillä historiallisen linnavuoren rinteet ovat jyrkät ja muuttuvat silloin liukkaiksi.

Jääkaudella syntyneellä harjulla on ollut asutusta jo 8 000 vuotta sitten, jolloin mäki oli saari keskellä merta. Kapatuosiasta on löytynyt myös keskiajalle ajoittuvaa esineistöä ja rakenteiden jäännöksiä.