Lahden isossa huume- ja asejutussa kahdelle yli 6 vuotta vankeutta

Etelä-Suomen Sanomat

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut huume- ja asejutun kuudesta syytetystä kolmelle ehdotonta vankeutta.

Kovimman tuomion sai Pasi Eerik Kakko (s. 1972), jolle oikeus määräsi törkeästä huumausainerikoksesta ja kolmesta muusta rikoksesta 6 vuotta ja 9 kuukautta vankeutta. Kakolle vuosi sitten huhtikuussa määrätty ehdollinen vankeusrangaistus pantiin samalla täytäntöön. Juha-Matti Mäntysen (s. 1983) oikeus tuomitsi kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta 6 vuoden ja 1 kuukauden vankeuteen.

Jani Kristian Tammisen (s. 1994) tuomio kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta oli 3 vuotta ja 6 kuukautta vankeutta.

Teot tapahtuivat viime vuonna. Huumausainerikoksissa oli kyse noin 1,5 kilosta amfetamiinia ja 4 000 ekstaasitabletista sekä marihuanasta. Huumeita oli myyty myös Helsinkiin.

Yhden syytetyn asunnossa oli muun muassa konepistooleja ja katkaistu haulikko sekä patruunoita.

Syyttäjä vaati Mäntyselle ja Tammiselle rangaistusta myös vuonna 2015 tehdystä törkeästä huumausainerikoksesta. Syytteen mukaan toinen syytetyistä oli pitänyt hallussaan 2,1 kiloa amfetamiinia ja lähes 4 400 ekstaasitablettia ja myynyt osan huumeista miehelle, joka sittemmin tuomittiin Iitissä syksyllä 2015 tehdystä murhasta ja jolta toinen syytetyistä oli ostanut huumeita.

Näyttö ei riittänyt, joten kummankin syyte hylättiin.

Oikeus passitti kaksi syytettyä Mikkelin vankilaan ja yhden Kuopioon.

Kolme muuta syytettyä tuomittiin vuoden, puolentoista ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Oikeus velvoitti viisi syytettyä korvaamaan valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä yhteensä noin 96 000 euroa. Tästä Kakon osuus on vajaat 37 000 euroa.

Syyttäjä vaati Kakolle määrättävää rangaistusta kovennettavaksi sillä perusteella, että hän on tehnyt rikokset rikollisryhmä United Brotherhoodin jäsenenä. Todistajana kuullun KRP:n edustajan mukaan syytetty on Lahden seudulla jengin henkinen johtaja.

Oikeudelle esitetty näyttö ei kuitenkaan riittänyt osoittamaan, että syytetty olisi tehnyt rikokset ryhmän jäsenenä ja sen yhteiseksi hyväksi, mitä koventamisperusteen soveltaminen olisi edellyttänyt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 2. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille - myös vasemmistoliitto olisi valmis irrottamaan Lahden peruspalvelut ”villiintyneestä yhtymästä”
 3. Suomessa kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemaa ja 17 tartuntaa – koronasovellus määrä julkaista kuun lopulla
 4. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 5. Ari Helmisen uutisanalyysi: EU tuo apua tulevaisuusinvestointeihin – Vanhasen kassakaapissa riskiskenaariot, joihin ei ole kaavaa
 6. Hämeen kauppakamari vauhdittaa yritysten hallitustyöskentelyä – hanke on yrityksille maksuton
 7. Kaksi ruorijuoppoa kiinni Päijänteellä – toinen puhalsi seulonta-alkometriin isot lukemat
 8. Kuvatempaus: Saitko komean sienisaaliin? Lähetä meille kuva
 9. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 10. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä
 11. Kansallispuvut saivat kyytiä Lahden Uudenkylän juoksutapahtumassa – "Eihän tässäkään ole järjen hiventäkään, mutta hauskaa on"
 12. Kuntouttava työtoiminta lisää itseluottamusta ja auttaa arjen hallinnassa
 13. Yksi kuljetettiin sairaalaan liikenneonnettomuudesta
 14. Lahtelainen Eeva Silvennoinen, 92, valtuutti lapset hoitamaan asiansa, kun tytär ehdotti sitä – "Ei se tuntunut yhtään loukkaavalta"
 15. Välineinä hoitavat kädet ja pienen pienet neulat – akupunktiohoitaja Taru Oravalan matka kiinalaisen lääketieteen pariin kesti kauan ja meni mutkien kautta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.