Heinolan flutingtehtaalle suurhälytys - kyseessä ei ollutkaan räjähdys, vaan öljypalo kuumassa putkessa

Marja-Liisa Aidantausta

Stora Enson flutingtehtaalla Heinolassa pelättiin tiistaina suurta rakennuspaloa, mutta tilanteesta selvittiin pelättyä pienemmällä urakalla ja pienillä vahingoilla.

Pelastuslaitos hälytti paikalle 12 palolaitoksen yksikköä, kun alkutietojen perusteella epäiltiin, että tehtaan tiloissa olisi sattunut jonkinlainen räjähdys. Lopulta sammutustöistä selvittiin kuitenkin kahden yksikön voimin.

Kyseessä oli palo, jollainen on ollut tehtaalla kiusana aiemminkin. Reduktioventtiilin putkessa ja sen suulla paloi hydrauliikkaöljy, joka on normaalissa prosessissa yli 300-asteista. Nyt se syttyi jostakin syystä palamaan, ja syöttö putkeen jouduttiin lopettamaan, jotta putken suu saatiin jäähtymään ja palo tukahtumaan.

Hälytys Heinolaan tuli kello 18.06. Päivystävä palomestari Timo Järvi kertoo, että palosta selvittiin ilman henkilövahinkoja ja ilman omaisuusvahinkojakin. Tehtaan yksi linjasto jouduttiin kuitenkin pysäyttämään palon vuoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vili Uuskallion näkökulma: Yhtymän johto onnistui, mutta sitten Lahti veti maton alta
 2. Lahden keskustaan avataan kokkeja myöten venäläinen ravintola
 3. Ihmismassa täytti Lahden markkinat, turvavälit unohtuivat vilskeessä
 4. Tukkirekka paloi hinauskuntoon Messiläntiellä Lahdessa
 5. Yle: Seitsemän pelaajaa ulkona Pelicansin harjoituksista lomautusten vuoksi
 6. United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"
 7. Radiomäellä järjestetään yhteislaulutilaisuus – luvassa Leevi and the Leavingsin hittejä
 8. Maastojuoksu-cup sai hymyn huulille ja pururadan tömisemään Lahden urheilukeskuksessa – Lari Lehtonen näytti pienemmille esimerkkiä
 9. Vesa Mäkäläinen näki mainoksen Orimattilan Hennasta moottoritietä ajellessaan, ja alueen katsastuksen jälkeen unelma omakotitalosta alkoi muuttua todeksi: "Viikonloppuna olisi tarkoitus jäädä yöksi ensimmäistä kertaa"
 10. Suuri helpotus: Pippon kartingradalla ajetaan jatkossakin, mutta Lahden kaupunki vaatii Lahden FK-kerholta isoja investointeja
 11. Asettuuko Juha Rehula ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi? "Kiinnostusta on ollut, mutta ihan muut asiat ratkaisevat ehdokkuuden"
 12. Lukijalta: Kouluilta vaaditut miljoonasäästöt ovat mahdottomuus
 13. Kahden auton peräänajo Nelostiellä Lahdessa – liikenne sujuu taas normaalisti
 14. THL: Suomessa on todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa
 15. Lahdessa päästään jälleen maistelemaan käsityöläisoluita, Suuret Oluet – Pienet Panimot tuo viikonloppuna satamaan 13 panimoa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.