Pyhäniemen kartanon konserttisarja jatkaa taukoaan - Lilli Paasikivi ei enää suunnittele ohjelmistoa

Pyhäniemen kartanon puistossa sekä Hollolan kirkossa on perinteisesti kuultu konserttisarja. Nyt sarja pitää toista vuotta taukoa, sillä ensi kesänä Pyhäniemessä kuullaan yksi konsertti. Saara Aalto laulaa elokuussa Vantaan Viihdeorkesterin solistina.

Tulevaisuudessa kartanon musiikkiohjelmistoa ei enää suunnittele konserttisarjaperinteen vuonna 2010 aloittanut Lilli Paasikivi. Hän on kaikessa hiljaisuudessa jättäytynyt pois konserttisarjan taiteellisen johtajan roolistaan.

- Työni Kansallisoopperassa on niin vaativaa ja vie aikani ja energiani. Ihminen tarvitsee myös aikaa ladata akkujaan, sanoo Kansallisoopperan taiteellisena johtajana työskentelevä Paasikivi.

Paasikivelle jäi hyvät muistot Pyhäniemen kesistä.

Vuosien varrella konserteissa kuultiin muun muassa Karita Mattilaa, Johanna Rusanen-Kartanoa, Mika Karesta, Mari Paloa sekä Rajaton-yhtyettä. Myös Paasikivi lauloi konserttien solistina.

- Se oli kamalan kiinnostavaa ja oli ihanaa toimia Lahden alueella, mutta kun aikaa on rajallisesti, on tehtävä valintoja. Viidestä vuodesta jäi huikean hienot muistot.

- Pyhäniemen kartano on kerrassaan erinomainen paikka taide-elämyksille, sekä kuvataiteelle että musiikille. Ja se, miten [kartanon omistaja] Mika Lehto ja kartanon organisaatio ovat palvelleet päijäthämäläistä kulttuurikenttää, on ollut tosi upeaa, Paasikivi sanoo.

Kartanosta konserttisarjan on kerrottu viettävän välivuotta kartanon puiston uudistusten vuoksi. Viime vuonna konsertteja oli vain yksi, kun Waltteri Torikka Trio esiintyi Hollolan keskiaikaisessa kivikirkossa.

Pyhäniemen kartanon uuden toiminnanjohtajan Charlotta Pöntisen mukaan konsertteja saatetaan kuulla enemmän taas kesällä 2018.

- Kartanoon puistoon rakentuva juhlapaviljonki tarjoaa hyvät mahdollisuudet konserttien järjestämiseen, sillä sinne voidaan myydä enemmän paikkoja kuin aiempiin salonkikonsertteihin.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut