Torilla tanssitaan taas Kukan päivänä

Päijät-Hämeen vapaaehtoistoiminnan verkosto ja Lahden kaupungin liikuntapalvelut järjestävät tanssitapahtuman Lahden torilla lauantaina 13.5.2017 kello 10-12. Parin tunnin ajan torilla tanssitaan, nautitaan tanssimusiikista, nauretaan ja lauletaan yhteislauluja.

Ohjelmassa on myös senioritanssia, lasten tanssiesitys sekä vapaaehtoistyötä tekevien haastattelut.

Lahden Lähimmäispalvelu ry:n Virtaa vapaaehtoistyöhön -hankkeessa Päijät-Hämeen vapaaehtoistoiminnan alueellisena koordinaattorina toimiva Kirsi Hyväri kertoo, että haastateltavina ovat vapaaehtoinen Lahden ensi- ja turvakotiyhdistyksen mieskaveritoiminnasta sekä doulatoiminnasta. Myös Marian kammarin ja Lahden liikuntapalveluiden yhteinen liikuntaystävä kertoo toiminnastaan vapaaehtoisena.

- Ensi- ja turvakotiyhdistys kouluttaa muun muassa vapaaehtoisia doulia ja mieskavereita. Tarvetta kaikenlaisille vapaaehtoisille on koko ajan, Hyväri mainitsee.

Seudun monipuolisesta vapaaehtoistoiminnasta on tarjolla lisää tietoa tapahtumassa verkoston jäsentahojen esittelemänä.

Lauantaina Kukan päivänä järjestettävä tanssitapahtuma on historiassaan toinen. Viime vuonna torille löysi ainakin parisataa ihmistä. Silloin menestykseksi osoittautunut senioritanssitunti pidetään tälläkin kertaa senioritanssin aluekouluttaja Mirja Lehtosen ohjaamana.

Lisäksi tanssitapahtumassa pääsee osallistumaan YLE:n Koko Suomi tanssii -haasteeseen Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Tanssinopettaja Johanna Stenlund opettaa torikansalle yhteistanssin koreografian Robinin Hulahula-kappaleen tahtiin.

Tempauksen idea on, että juhannusaattona koko Suomi osaa tanssia kyseisen koreografian kello 22 Hulahula-kappaleen tahtiin.

Tapahtumaan voi tulla vaikkei tanssijalka vipattaisikaan. Torilla esiintyy myös Lahden tanssiopiston Nastolan lapsiryhmä.

Yhteislauluista ja tanssimusiikista vastaavat Jan Dobrowolski sekä Heli ja Reija Korkka. Esiintyjät ovat paikalla tapahtuman hengen mukaan vapaaehtoisesti.

Vapaaehtoistoiminnan alueellinen koordinaattori kannustaa kaikkia mukaan tapahtumaan sekä vapaaehtoistoimintaan.

- Vapaaehtoistyö on todella arvokasta. Tulkaa tutustumaan vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksiin.

Tapahtuma on osa ikäihmisten liikunnallisen megavuoden 2017 -hanketta, jonka tavoitteena on etenkin kotona ja palvelutaloissa asuvien ulkoilun ja liikunnan lisääminen. Tätä kohderyhmää on houkuteltu mukaan viemällä tapahtuman esitteitä palvelutaloihin.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Hämeenmaa

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut