Padasjoen paikkaneuvottelut täysin jumissa - kunnanhallituksen puheenjohtajuus suurin kivi kengässä

Erno Laisi

Padasjoen luottamuspaikkaneuvottelut ovat jumiutuneet täysin. Tiistaina ryhmien väliset neuvottelut päättyivät nopeasti, eikä esimerkiksi kunnanhallituksen puheenjohtajuudesta ole edelleenkään sopua. Puheenjohtajuutta himoitsevat sekä kokoomus että vihreiden ja Pro Padasjoen liittouma.

Neuvotteluja vetävä kokoomuksen Antti Räsänen on aiempaakin varmempi, että pattitilanne ratkeaa vasta uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa äänestämällä.

- Pattitilanne on ja pysyy. Eniten hiertää kunnanhallituksen puheenjohtajuus. Se on keskeisin kysymys.

Vihreiden ja Pro Padasjoen liittouma on tarjonnut kunnanhallituksen puheenjohtajan tehtävään Ilkka Mertsalmea, mutta hän ei kelpaa kokoomukselle ja keskustalle. Kokoomuksen ehdokas kunnanhallituksen puheenjohtajaksi on nykyistäkin hallitusta luotsaava Räsänen. Räsänen ei puolestaan kelpaa vihreille ja Pro Padasjoelle.

- Pro Padasjoen ja vihreiden väki sanoo, että vaaleissa kuntalaiset ovat vaatineet muutosta. Heidän mielestään muutos on se, että minä jään pois kunnanhallituksen puheenjohtajan paikalta.

Räsänen ilmoitti tiistain neuvotteluissa olevansa valmis vetäytymään kunnanhallituksen puheenjohtajuudesta, jos nykyisen kunnanhallituksen jäsenistä luuditaan muitakin henkilöitä pois.

- Ilmoitin, että minä voin jättää tehtävän, mutta se tarkoittaa sitä, että pois pitäisi jättäytyä nykyisen hallituksen jäsenistä myös Tiina Aarto (vihr.), Ilkka Mertsalmi ja Mira Vilkman (sd.). Silloinhan saisimme muutosta, Räsänen sanoo.

Räsäsen mukaan keskustelu päättyi tämän ehdotuksen jälkeen melko nopeasti.

Missä hengessä ilmeisen vaikeat neuvottelut ovat edenneet?

- Edellisellä kerralla sovittiin, että tiedotetaan neuvotteluiden edenneen hyvässä hengessä. Eilen ei tällaista sovittu, Räsänen hymähtää.

Neuvottelut jatkuvat vasta 8. kesäkuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kylpylähaaveista Padasjoella luovuttiin: tilalle lomakeskus hotelleineen, ravintoloineen ja 50 hengen lauteineen
 2. "Kesä on käytännössä menetetty": Risteily-yrittäjät ovat kovan paikan edessä, kun kotimaan matkailun nousu ei näy vesimatkailussa
 3. Yhdeksän kausityöntekijää on saanut koronavirustartunnan Päijät-Hämeessä – hyvinvointiyhtymän mukaan marjojen ostaminen on yhä turvallista
 4. 13-vuotias lahtelainen kesäyrittäjä Mikko Merimaa on hoitanut eläimiä koko elämänsä, ja tämä sai hänet hyppäämään kesäksi rengin saappaisiin
 5. Asikkalalainen Meitin Enerkia pyrkii palauttamaan poistuneita linjoja maaseututeille ja nostamaan joukkoliikenteen takaisin suosioon yhden miehen sekä biokaasun voimin
 6. Nuorten toimintaryhmä Inspis tarjoaa maksutonta musiikillista ohjelmaa kesäviikonloppuisin Pikku-Veskussa – sunnuntaisin kesäteatterilla järjestetään puistokaraoke
 7. Yön uutiskooste: Ravintoloiden ja kahviloiden aukioloaika, anniskelu ja asiakasmäärät vapautuvat tänään koronarajoituksista
 8. Juha Hyötyläinen, 54, on kerännyt arvokkaan 38 000 rahan kokoelman – Suomen sisällissodan aikaiset tilapäisrahat ovat hänen ylpeydenaiheensa: "Niissä olen varmaan suurin mahdollinen asiantuntija"
 9. Rahtiliikenne kulkee vilkkaasti Saimaan kanavassa, mutta risteilyalusten ja huviveneiden puuttuminen iskee matkailuun – "Tarkoittaa meille tuhansien yöpyjien menetystä"
 10. Henkilöauto ja moottoripyörä törmäsivät Iitissä
 11. Pääkirjoitus: Poliisihallitus esittää toimintavalmiuteen uusia tavoiteaikoja viidellä portaalla
 12. Anna-Tuulia Hautalan Esalainen: Enää ei auta muuttaa maalle meteliä pakoon
 13. Kiireinen kuski kaahasi kahtasataa Nelostiellä Lahdessa
 14. "Ajaa voi vaikka työhanskoilla" – maastopyöräilyn aloittamiseen tarvitsee vain kaksi varustetta
 15. Sää muuttuu viikon aikana sateisesta lähes helteiseksi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.