Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

Palomiehet pelastivat siilin salaojakaivosta - huoltofirmalle ilmoitettiin vaarallisesta kaivonkannesta

Siili oli pudonnut salaojan tarkastuskaivoon kerrostalon pihalla Lahden Mukkulassa. Päijät-Hämeen pelastuslaitos kävi nostamassa siilin takaisin maanpinnalle Pilkotunmäenkadulla torstaina aamukymmenen jälkeen.

Lapset olivat huomanneet siilin hädän ja ilmoittaneet siitä aikuiselle. Siili oli noin metrin syvyydessä, joten käsivarren mitta ei riittänyt, ja paikalle kutsuttiin pelastuslaitoksen yksikkö.

Isokokoinen siili otettiin ylös nostolenkillä. Ensin se puolustautui ja käpertyi piikit pystyssä.

- Vähän aikaa se oli paikoillaan pallona. Jätettiin kaveri rauhaan ja pian se lähti juoksemaan kohti metsää, kertoo palomestari Juhamatti Listala.

Pelastuslaitos ilmoitti huoltoyhtiölle vaarallisesta kaivonkannesta. Noin 40 senttiä leveän tarkastuskaivon kansi oli irrallaan.

- Ne ovat vaarallisia paikkoja, joihin pihalla leikkivät lapset voivat pudota. Nyt olisi syytä muissakin taloyhtiöissä tarkastaa kaivonkansien kiinnitys, sanoo päivystävä palomestari Kari Sipilä.