Pikku-Veskun puiston kahvilassa aloittaa uusi nuori yrittäjä - "Luulen, että aika aktiivinen kesä on tulossa"

Green Grass Cafen avajaisia vietetään lauantaina valtakunnallisen siivouspäivän merkeissä.

Lahden Pikku-Veskun Green Grass Cafen tiskin takaa voi tulevana kesänä tavata nuoren yrittäjän Marisa Moilasen. Krista Koivisto

Krista Koivisto

Lahden Pikku-Vesijärven puistossa sijaitsevassa Green Grass Cafessa nähdään tulevana kesänä uusi kasvo, kun kahvilanpitäjänä aloittaa nuori Marisa Moilanen. Kahvilaa ovat pitäneet parina aiempana kesänä lahtelaisen Inspis-ryhmän nuoret, mutta tulevaksi kesäksi Inspis on vuokrannut kahvilarakennuksen Moilaselle.

Lahden ammattikorkeakoulun ympäristötekniikan opiskelija on kesätyöstään innoissaan:

- En ole ikinä ollut kahvilassa töissä ja yhtäkkiä minulla onkin oma kahvila, Moilanen riemuitsee.

Haaveissa toki oma kahvila on ollut ja mahdollista kahvilakesätyötä varten Moilanen ehti jo suorittaa hygieniapassinkin ennen kuin edes tiesi tulevasta kesätyöstään.

Moilanen on perustanut kahvilaa varten toiminimen. Aiempaa yrityskokemusta on karttunut koulun yrittäjäharjoittelusta viime vuodelta. Moilanen on pitänyt opiskelukavereidensa kanssa luonnonkosmetiikkakursseja yrityspohjalta.

- Kahvila on nyt tavallaan looginen jatkumo yrittäjyydelle.

Vaikka Moilasen opiskeluala on ihan eri kuin kahvilan pyörittäminen, harkitsee nuori nainen hyödyntävänsä omaa alaansa myös kahvilatoiminnassa.

- Mittailin juuri, mahtuuko tiloihin astianpesukone. Olisi kiva huomioida yritystoiminnassa vähän tätä ympäristöasiaakin niin, ettei käytettäisi vain kertakäyttöastioita.

Moilasella on jo suunnitelmat siitä, mitä hän aikoo kahvilassa tarjota. Luvassa on irtojäätelöä, laaja valikoima virvoitusjuomia ja tällä saralla jotain erityisempää kuten erään nuorten perustaman firman mustikkalimua. Luomukahvia ja -teetä Moilanen aikoo myös tarjoilla ja lisäksi pientä makeaa ja suolaista syötävää. Hän kertoo kuuntelevansa herkällä korvalla myös asiakkaiden toiveita.

- Pyrin ottamaan huomioon tämän päivän ruokatrendejä niin, että eri ruokavalioita noudattaville löytyisi valikoimasta jotakin.

Viime kesänä kahvilassa ja sen ympäristössä järjestettiin esimerkiksi musiikki-iltoja. Inspiksellä on tarkoitus jatkaa niitä puistossa myös tulevana kesänä.

- Luulen, että aika aktiivinen kesä on tulossa. Tavoitteena on myös saada aikaan nettisivut, joille voitaisiin koota samaan paikkaan kaikki puiston tapahtumat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 2. Lahden peräkonttikirppiksellä vanha tavara pääsee kiertoon – "Vierailu on meille jo itsestäänselvyys"
 3. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 4. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 5. FC Lahti keskeyttää oheismyynnin – SJK-pelissä ei ole kioskitoimintaa
 6. Valoihin pysähtyneet autot joutuivat kolariin Lahdessa – perään ajanut katumaasturi häipyi paikalta
 7. Tältä näyttää Vääksyyn tuleva uusi Yhteiskoulu – katso luonnoskuvat
 8. Nuoret ovat kirineet muita ikäryhmiä koronaviruksen tartuntatilastoissa, pääsyynä rento suhtautuminen rajoituksiin – "Kansa rupeaa jakautumaan"
 9. Brasilian presidentti Bolsonarolla on todettu koronavirustartunta
 10. Juha Honkosen uutisanalyysi: Kulmuni maksoi ministeriöille liikaa – "Miksi palautit koko summan?"
 11. Olavi Lanun veistos koristellaan Lahdessa perjantaina
 12. United Brotherhoodin kerhotilaan asennettiin kamerat kotietsinnän yhteydessä – syyttäjän mukaan näin saatiin merkittävää tietoa ryhmästä, joka pyrkii viimeiseen asti suojaamaan johtajaansa
 13. VR lopettaa lipunmyynnin palvelupisteensä Lahdessa
 14. Vesijärven vanha asemarakennus palautetaan yli sadan vuoden takaiseen ulkoasuunsa – "Tämä on Lahden vanhoista kohteista ehkä vaikuttavin"
 15. Näppis: Ei ollut yllätys konserttitalon kosteusvaurio

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.