Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Lahdessa opiskellut muotoilija sai kuninkaallistakin yleisöä - vei Perhoskeitaansa Chelsean puutarhanäyttelyyn

Suomalainen Perhoskeidas on valittu mukaan maailman tunnetuimpaan puutarha-alan tapahtumaan, Chelsean puutarhanäyttelyyn Lontooseen.

Ekologiseen muotoiluun erikoistuneen Belightful Designin uutuus nähdään Chelseassa osana Nigel Dunnettin suunnittelemaa "RHS Greening Grey Britain" -puutarhaa.

Royal Horticultural Society RHS on kuninkaallinen puutarhaseura ja perinteikkään, jo vuodesta 1913 alkaen pidetyn näyttelyn järjestäjä.

Turkulaisen Belightful Design -toimiston yrittäjiä ovat Lahdessa opiskellut toimitusjohtaja Miia Liesegang ja myyntijohtaja Taina Tallala.

- Haluamme tarjota ihmisille helpon ja visuaalisen tavan elämyksiin ja mahdollisuuden tukea luontoa uudenlaisella tavalla, kertoo Liesegang, Perhoskeitaan muotoilija.

Tämä on tiettävästi ensimmäinen kerta koskaan, kun suomalainen tuotemerkki on esillä näyttelyjärjestäjän omalla osastolla. Kaupallisilla näyttelyosastoilla suomalaista väriä on nähty ja nähdään tänäkin vuonna.

Loppuunmyytyyn näyttelyyn tutustuu vuosittain yli 160 000 vierailijaa kuningasperheestä lähtien. Tämänvuotinen näyttely päättyy lauantaina.

Puutarhan suunnitellut Sheffieldin yliopiston professori Nigel Dunnett on alansa arvostettu ammattilainen, joka on aikaisemmin suunnitellut puutarhan muun muassa kuninkaalliseen Buckinghamin palatsiin.

- Perhoskeidas on herättänyt valtavasti huomiota, ja se on hieno esimerkki luonnon monimuotoisuuden tukemisesta uudella tavalla, Dunnett on todennut.

Perhoskeidas tukee osaltaan perhosten elinolosuhteita, jotka kapenevat jatkuvasti. Euroopan perhoskanta on 1990-luvun alun jälkeen vähentynyt puolella.

Liesegang on koulutukseltaan muotoilija. Hän suoritti muutama vuosi sitten palvelumuotoilun erikoistumisopinnot Lahden Muotoiluinstituutissa. Vuonna 2010 Liesegangin suunnittelema hylly palkittiin Lahden muotoilumessuilla.

Perhoskeitaan voi ripustaa puutarhaan tai parvekkeelle houkuttelemaan perhosia nektarin avulla ja samalla nauttia perhosten kauneudesta. Yritys myy nektarin ja keitaan yhdessä, mutta osa asiakkaista valmistaa oman nektarin.