Möysän Esso saa uuden elämän pysyvänä pop up -ravintolana - menu ja somistus vaihtuvat säännöllisesti

Emmi Tuomisto

Mössönä tunnetun musaklubin tilalle Möysään avautuu pysyvä pop up -ravintola. Konseptin ajatuksena on se, että ravintola pysyy, mutta sen sisältö vaihtuu säännöllisesti.

- Pop up kertoo hetkellisyydestä, jokin kestää hetken ja katoaa. Tässä tehdään pysyvä ravintola, joka käyttäytyy kuin pop up -ravintola, Topi Talasranta sanoo.

Talasranta oli ennen markkinointipäällikkönä Mössöllä. Yhtiön mentyä konkurssiin rakennus myytiin Edward Stigzeliukselle, joka jatkaa toimintaa Talasrannan kanssa.

Ensimmäisenä pop up -ravintolana Möysässä aloittaa syksyllä streetfood-ravintola. Katuruokaa saadaan maistella syksyn ajan, mutta jo loppuvuodesta ravintola uudistuu kasvispainotteiseksi ravintolaksi.

- Ihmiset pitävät tietystä raikkaudesta. Pop up -ravintolassa saa maistaa aina jotain uutta, ja ravintolassa voidaan kokeilla ideoita, joita ei ole ennen Lahdessa tehty, Talasranta sanoo.

Ravintolaa pyörittämään saapuu Helsingistä Matti Murtosalo, jolla on kokemusta useista eri keittiöistä. Lisäksi menujen suunnittelussa tukea ovat antaneet useat alan ammattilaiset.

Ravintolan nimi on aina sama, Möysän Menu, mutta ruokalistan mukana myös ravintolan somistus muuttuu vastaamaan uuden ravintolan konseptia. Ennen syksyä nykyiset tilat kokevat täydellisen remontin. Tilaan tulee muun muassa avokeittiö.

Möysän Menu profiloituu nimenomaan ruokaravintolaksi. Ruokaa tarjotaan niin lounasaikaan kuin iltaisinkin, mutta yön puolelle toiminta ei laajene.

- Emme kilpaile ydinkeskustan ravintoloiden kanssa. Meille tullaan varta vasten syömään ja lähdetään kylläisenä pois.

Vaikka Möysän Menu keskittyy ruokaan, samaan kiinteistöön on tulossa toinenkin toimija, joka järjestää myös tapahtumia. Talasranta ei suostu vielä paljastamaan, millaista toimintaa on tulossa.

- Tämä tulee olemaan jotain ihan älyttömän siistiä, mitä ei ole ennen Suomessa nähty, Talasranta intoilee.

Aiheeseen liittyvää

  1. Myytävänä olevasta Mössöstä tullut runsaasti kyselyitä 20.12.2016 10:31
  2. Ravintolabuumi elävöittää Lahden keskustaa - 12 uutta ravintolaa vuoden aikana 26.5.2017 20:15
  3. Lahti kiinnostaa ravintoloitsijoita - "Seudulla on hyvää pöhinää" 20.5.2016 22:25

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut