Lamkin ja Lutin omistusjärjestely varmistui - asiat ovat edistyneet nopeasti

Nina Räty

Lahden ammattikorkeakoulun (Lamk) ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston (Lut) omistusjärjestely on varmistunut.

Lamkin omistajat ja Lut vahvistivat keskiviikkona allekirjoituspöytäkirjalla omistusjärjestelyn toteuttamisen, kun eläkevastuita sekä Lahden kaupungin ja Lutin yhteistyösopimusta koskevat ehdot täyttyivät. Varsinainen omistusjärjestelysopimus allekirjoitetaan syksyllä.

Lutin rehtorin Juha-Matti Saksan mukaan omistusjärjestely on edennyt poikkeuksellisen hyvässä hengessä, ja asiat ovat edistyneet nopeasti.

Lahden kaupunki omistaa Lamkista 69,05 prosenttia. Muita omistajia ovat koulutuskeskus Salpaus, Orimattilan ja Heinolan kaupungit sekä Hollolan kunta. Varsinaisessa sopimuksessa kuntien osakeomistus muutetaan kuntien ja Lamkin väliseksi pääomalainaksi ja Lamkin omistus siirretään Lutille kokonaisuudessaan.

Muutoksen jälkeen Lut-konsernissa on opiskelijoita noin 13 000 ja henkilökuntaa 1 500. Liikevaihto on 140 miljoonaa euroa.

Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta pitää järjestelyä erittäin merkittävänä askeleena korkeakoulutoiminnan vahvistamisessa Lahdessa. Hän odottaa erityisesti uuden yritystoiminnan syntymistä korkeakoulukokonaisuuden myötä.

- Pystymme yhdessä olemaan vahvempia esimerkiksi kansainvälistymisessä ja koulutusviennissä sekä tukemaan elinkeinoelämän uudistumista ja kilpailukykyä. Lisäksi alueen yritykset saavat etua yliopiston vahvemmasta läsnäolosta, kuvailee Lutin rehtori Saksa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.