Mika Niikko arvioi, että loikkauksia perussuomalaisista tulee - Kari Kulmala lähti jo

Ari Helminen

Eduskunnassa odotetaan mielenkiinnolla, mitä perussuomalaisten ryhmäkokouksessa tapahtuu, pysyykö ryhmä kasassa vai jakaantuuko se kahtia. Kokous alkaa kello 13.

Rääkkyläläinen kansanedustaja Kari Kulmala (ps.)ehti jo kertoa erostaan. Hän kertoi asiasta Facebookissa tiistaina aamupäivällä.

- Olen päättänyt erota Perussuomalaiset-puolueesta, koska se ei ole enää samanlainen kuin mihin olen alun perin liittynyt. Tällä hetkellä minulla ei siis ole poliittista kotia, Kulmala kirjoittaa päivityksessään.

Kulmala poisti päivityksensä myöhemmin päivällä.

Kansanedustaja Mika Niikko (ps.)kertoo odottaneensa, että puolueen entinen puolueen puheenjohtaja Timo Soini olisi tullut ryhmäkokoukseen mukaan, mutta hän on Oslossa.

- Jään kaipaamaan sellaista tolkun ääntä, koska puoluekokouksen jälkeen jäi paha mieli sen johdosta, miten Timoa kohdeltiin. Hän sai erittäin huonoa kohtelua loppumetreillä ja se jäi vaivaamaan minua tosi paljon, Niikko jatkaa.

Niikko kertoo, että hän on oppinut arvostaman vanhempia henkilöitä ja heidän työtään. Heitä pitää kunnioittaa.

- Kysyn tässä hetkessä, mikä on meidän puolueen tulevaisuus, Niikko sanoo.

Niikko arvioi, että oppositioon siirrettyjen perussuomalaisten kannatus lähtee nousuun, mutta puolue ei ole samanlainen kuin aikaisemmin. Perussuomalaiset on ollut Niikon mukaan maahanmuuttokriittinen yleispuolue, johon on mahtunut sosiaalipolitiikka, työllisyyspolitiikka, nuorisopolitiikka ja monet muut politiikan lohkot.

- Me olemme nyt yhden äänen puolue, jos kortteja ei osata pelata riittävän hyvin. Ja pelkään, että meidän tulevaisuus on olla huutavan ääni erämaassa loppuun saakka, Niikko kertoo.

Niikon mukaan eduskuntaryhmän jäsenet eivät ole vielä keskustelleet keskenään uudesta tilanteesta ja siitä, pysyykö ryhmä kasassa.

- Oma veikkaukseni on, että tullaan näkemään liikettä, Niikko sanoo ja jatkaa.

- Ei tämä hyvältä näytä, kun tunnen kaikki eduskuntaryhmän jäsenet. Nyt voi tapahtua mitä tahansa.

Niikko kuitenkin arvioi, että ryhmä haluaa pysyä kasassa, mutta on henkilöitä, jotka tulevat tekemään omat johtopäätöksensä.

- Haluaisin nähdä Timo Soinin tänään ryhmäkokouksessa ja sen, mitä puolueen perustaja ja isä sanoo puolueen tulevaisuudesta, Niikko vastaa kysymykseen, pysyykö hän ryhmässä vai ei.

Kansanedustaja Jari Ronkainen (ps.)arvioi, ettei kovin moni lähde ryhmästä, mutta yksittäisiä tapauksia saattaa tulla. Hän kertoo yllättyneensä pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ja valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) ratkaisuun siirtää perussuomalaiset oppositioon, koska perussuomalaiset olivat valmiit sitoutumaan hallitusohjelmaan.

Ilma on nyt sakeanaan erilaisia huhuja perussuomalaisten kohtalosta. Iltalehden mukaan keskustalaisille kansanedustajille on esitelty mallia, jossa perussuomalaisten väistynyt puheenjohtaja Timo Soini perustaisi oman eduskuntaryhmän.

Soini olisi ryhmän takuumiehenä ja vetäisi mukaansa ison ryhmän perussuomalaisia kansanedustajia. Toisaalta muistutetaan, että Soini on aikoinaan tuominnut puolueloikkarit niin kovasti, ettei hän voi ainakaan siirtyä muihin puolueisiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Selän kisojen toinen päivä, auringonpaistetta ja suomalaismenestystä - katso kuvat
 2. Iivo Niskanen oli jälleen perinteisen hiihtotavan valtias
 3. Opasteiden uupuminen kummastutti Salpausselän kisoihin suuntaavia ulkopaikkakuntalaisia: "Keskustassa oli pari opaskylttiä, mutta aika vähän kisat näkyvät kaupungin ulkopuolella"
 4. Tutkija olettaa, että perussuomalaisten uusi nuorisojärjestö joutuu tiukkaan kontrolliin
 5. Kipeytyvätkö ranteesi helposti? Heikot ranteet ovat nykyihmisen vitsaus – katso fysioterapeutin vinkit ranteiden vahvistamiseen
 6. Tekninen vika ruuhkautti Salpausselän lipunmyynnin aamupäivällä, toimii nyt jo normaalisti
 7. Pärmäkoski lykki kolmanneksi Salpausselällä lopun kompuroinnista huolimatta – peräti kahdeksan suomalaisnaista ylsi pisteille
 8. "Kouvola-oikaisu olisi veronmaksajien näkökulmasta hirvittävän huono investointi" – Päijät-Hämeessä seurataan Kymenlaakson sisäistä raideriitelyä
 9. Rakenteilla ollut talo tuhoutui tulipalossa yöllä Lahdessa
 10. Turkin Erdoganin mukaan raja on auki – Kreikka kertoo estäneensä 4 000 siirtolaisen saapumisen maahan
 11. Herolalle ja Hirvoselle jäi kirittävää ladulla yli kaksi minuuttia
 12. Kierrätyspuistosta tulossa paha pala Hollolan ja Orimattilan päättäjille – Uhkana on joko äänestäjien raivo tai tärkeiden verotulojen menetys
 13. Lukijalta: Lanun puisto ja Kariniemi kuuluvat lahtelaisille, eivät pienelle asukasjoukolle
 14. Urheilun ja yrityselämän kerma kokoontui Lahdessa pohtimaan menestyksen reseptiä: "Kisapuistoon pitäisi saada ensin sähköt", murjaisi FC Lahden toimitusjohtaja
 15. Lulu Ranne: Huonon sisäilman uhrien oikeusturvaa on kehitettävä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.