Sininen tulevaisuus -puolueelle kävi köpelösti: joku varasi verkko-osoitteet - "Suomeen mahtuu lapsellisuutta"

Perussuomalaisista eronnut Uusi vaihtoehto -ryhmä aikoo perustaa Sininen tulevaisuus -yhdistyksen, josta tulee myös puolue. Ryhmä julkaisi asian tänään maanantaina.

Kiusanhenget toimivat nopeasti. Sininentulevaisuus.com ja sininentulevaisuus.net-osoitteet varattiin aamulla. Ensimmäinen johtaa kokoomuksen nettisivuille, toinen perussuomalaisten.

Perussuomalaisten sivuille johtavan sininentulevaisuus.net-osoitteen on varannut Vilhelm Junnila, joka on ollut sekä Sininen tulevaisuus -yhdistyksessä olevan Simon Elon että perussuomalaisten varapuheenjohtajan Juho Eerolan eduskunta-avustaja. Hän rekisteröi verkko-osoitteen jo aamulla 7.30.

Elon mukaan Junnila ei ole enää hänen eduskunta-avustajansa, vaan Junnila jatkaa Eerolan avustajana. Elo ei osaa ottaa kantaa siihen, miten Junnila on tiennyt jo aikaisin aamulla varata sininentulevaisuus.net-osoitteen.

Verkko-osoitteen johtaminen perussuomalaisten sivuille ei Eloa juuri hetkauta.

- Suomeen mahtuu lapsellisuutta. Jokainen sivuillemme haluava pääsee kuitenkin sinne jatkossa fi-loppuisella osoitteella, Elo sanoo.

Kokoomuksen puoluetoimistossa erikoinen tapaus oli huomattu iltapäivällä.

- Meillä ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa. Ilmeisesti jollakin on ollut hyvin hauskaa, kun on tehnyt tätä ja käyttänyt vähän rahaa siinä ohessa, kokoomuksen viestintäpäällikkö Pasi Nykänen toteaa.

Osoitteet on varattu vuodeksi eteenpäin. Nykäsen mukaan kokoomus ei voi asialle mitään, koska heillä ei ole edes tiedossa, kuka osoitteen on varannut.

Myös perussuomalaisten Matti Putkonen sanoo, ettei puolueella ole asian kanssa mitään tekemistä, vaikka sininentulevaisuus.net-osoitteen onkin varannut tiettävästi puolueen eduskunta-avustaja Junnila.

- Ei sille mitään voi, jos joku on kerennyt osoitteen varaamaan. Hän on omaan laskuunsa sen tehnyt, Putkonen sanoo.

Sininen tulevaisuus ehti itse varata osoitteen sininentulevaisuus.fi. Sen varaajana on ryhmässä olevan Eurooppa-ministeri Sampo Terhon avustaja Otto Juote. Sivusto ei kuitenkaan toimi.

Myös sininentulevaisuus.org-osoite on varattu. Osoite vie hikipedia-sivustolle, jossa parodisoidaan perussuomalaisia.

Joku loi myös Twitterissä Sininen Tulevaisuus -parodiatilin. Kun ihmiset ihmettelivät, miksi osoite vie kokoomuksen sivuille, sieltä vastattiin, että lainaamme vain kokoomuksen sivustoa omamme ollessa kesken.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut