Sinfonia Lahti ehdolla Unescon musiikkipalkinnon saajaksi

Kapellimestari Osmo Vänskän johtamalle Sinfonia Lahdelle esitetään yhtä kaikkein arvostetuimmista musiikkipalkinnoista. ESS

Suomen musiikkineuvosto ehdottaa Sinfonia Lahdelle Unescon musiikkipalkintoa. Palkinnon myöntää Kansainvälinen musiikkineuvosto. Suomesta ei ole aiemmin ollut ehdokasta palkinnon saajaksi.

Sinfonia Lahti on ylikapellimestari Osmo Vänskän johdolla noussut yhdeksi arvostetuimmista orkestereista. Se tekee myös merkittävää musiikkikasvatustyötä lasten ja nuorten parissa. Lisäksi sen monipuolinen ja ennakkoluuloton ohjelmapolitiikka edistää perustelujen mukaan musiikin monimuotoisuutta sekä suomalaista nykymusiikkia.

Unescon palkinto on eräs arvostetuimmista kansainvälisistä musiikkipalkinnoista. Se myönnettiin ensimmäisen kerran 1975, jolloin sen sai Dimitri Shostakovich. Muita palkinnon saajia ovat mm. Leonard Bernstein, Yehudi Menuhin, Herbert von Karajan, Sviatoslav Richter, Benny Goodman ja Oscar Peterson.

Palkinnon saajan odotetaan rikastuttavan ja kehittävän musiikkielämää sekä ihmisten välistä ymmärrystä ja rauhaa. Tänä vuonna palkitun odotetaan erityisesti edistävän musiikillista monimuotoisuutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.