Vapautemme hinta nousee talkoilla Tuulokseen

Vapautemme hinta -muistomerkki nousee talkoilla Tuulosen kauppakeskuksen edustalle huomenna. Sotien uhrien muistolle tehty muistomerkki paljastetaan puolustusvoimain lippujuhlan päivänä 4. 6. kello 11. Sen tulee paljastamaan eläkkeellä oleva kenraali Jaakko Aatolainen.

Hankkeen puuhamies Kaarlo J. Laaksonen Lammilta kertoo, että lähes 17 000 euron hintaa ei ole saatu kokoon lahjoituksilla, joten muistomerkkiyhdistyksen täytyi ottaa lainaa.

Tuulosen parkkialueen alapuolella on talven aikana ollut painumassa sata kuormaa soraa, sillä muistomerkki painaa viisisataa kiloa. Kolme metriä korkea teräksinen kuva koostuu kolmesta sotilaasta, jotka vetävät kaatunutta toveriaan ahkiossa. Tukijalat on valettu maahan viime viikolla ja teos on määrä nostaa paikoilleen lauantaiaamuna.

- Lammin Asennustaito tuo nosturinsa veloituksetta ja Koskisen Betoni Lammilta on luvannut valut talkoina, Laaksonen iloitsee.

Laaksosen johtama Vapautemme hinta -yhdistys suunnitteli alun perin jättimäistä, 93 000 nimitolpan muodostamaa muistomerkkiä monen hehtaarin alueelle, mutta sille ei löytynyt rahaa eikä paikkaa. Lappiin Misin koululle pystytettiin samanlainen Kotiinpaluu-muistomerkki kuin nyt tulee valtateiden 10 ja 12 risteykseen Tuulokseen.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut