Uittomiehet huiskivat Vierumäellä

Heinolan tietaidesarjan viimeinen osa kuvaa tukinuittoa Vierumäellä. ESS

Heinolan moottoritietaide alkaa olla paketissa. Valliherran kolmas osa kuvaa Heinolalle tuttua uittoperinnettä ja puunjalostusteollisuutta. Uittomiehet huiskivat lautallaan moottoritien Vierumäen liittymässä, missä työn valmistumista juhlitaan huomenna aamukymmeneltä.

Tietaiteen hirviperhe on pystytetty asuntomessualueen kohdalle ennen Tähtisiltaa ja peuraperhe kirkonkylän kohdalle. Työt on valaistu. Teokset on suunnitellut ja tehnyt heinolalainen taiteilija Panu Patomäki. Alustavissa suunnitelmissa on vielä puista riista-aitaa sinne tänne Lahden-Heinolan moottoritien varteen.

Tietaiteen kustannukset ovat reilun 60 000 euron luokkaa. Heinola-rahaston lisäksi töitä rahoittavat Päijät-Hämeen liitto, Niilo Helanderin säätiö, Eino Kollin säätiö ja Euroopan unioni. Materiaalin on lahjoittanut Versowood.

Patomäki sai Valliherra-sarjalle tiukat raamit tieviranomaisilta. Työt eivät saa olla liian päälle käyviä jo liikenneturvallisuuden takia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Päijät-Hämeen keskussairaalassa 32 työntekijää asetettu karanteeniin - potilaissakin altistuneita
 2. Lahtelaiseen Koivistoisen Mansikkapaikkaan tulvii työhakemuksia – yritys rekrytoi tälle kaudelle ensisijaisesti kotimaista työvoimaa, mutta monilla marjatiloilla jännitetään, kuinka sadon käy
 3. Turkka Rantanen nousemassa Hollolan hallinto- ja talousjohtajaksi
 4. Päivähoitoyrittäjät tivaavat Lahden kaupungilta tarkkoja syitä toiminnan keskeyttämiselle – "Olen kysynyt, jopa anellut"
 5. Henkirikos Kärkölässä, nainen vangittiin toisen taposta epäiltynä
 6. Finnairin lomautetut työntekijät auttavat Päijät-Hämeen koululaisia läksyjen teossa, chat auki kahdesti viikossa
 7. Nämä päijäthämäläiset ravintolat tarjoavat nyt ruokaa kotiin tai noudettavaksi, katso päivittyvä lista
 8. Halton, Merivaara ja Hermetel valmiina kumppaninsa kanssa tehohoitotilojen tuotantoon koronapotilaille – tilapäisiä tiloja voisi tarvittaessa rakentaa esimerkiksi messu- ja urheiluhalleihin
 9. Bussifirma Linkkerin saneerausmenettely alkoi, yhtiö osasi odottaa myönteistä päätöstä
 10. Yhdeksää ihmistä epäillään toimintakiellossa olevan Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toiminnan jatkamisesta
 11. Jenna Lindén on liikuttanut ja opastanut ihmisiä maailmalla – koronavirustilanne pysäytti Sveitsissä asuvan lahtelaisen arjen
 12. Sinfonia Lahti julkaisi levyllisen Prokofjevin musiikkia
 13. Urheilukanavat koronan kourissa: Tarjontaa riittää, mutta nostalgia ei kannattele loputtomiin – ”Vähän kuin katsoisi romanttista komediaa”
 14. Huutaja voi jäädä rannalle nettihuutokaupassa – oikeusasiamies vaatii ulosottomiestä huolehtimaan ostajaehdokkaiden yhdenvertaisesta kohtelusta
 15. Ylen gallup: Koronakriisi paisutti SDP:n suosiota – pääministeripuolue nousi lähes perussuomalaisten rinnalle

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.