Messilä suunnittelee satojen vuodepaikkojen lisäystä

Mönkijä kulkee, mutta moottorikelkat joutuvat odottamaan lumia Milään. ESS

Messilän matkailukeskus suunnittelee mittavaa investointiohjelmaa. Yrityksen omistajat ovat tehneet asiasta jo keskenään periaatepäätöksen. Alkuvuoden aikana kartoitetaan rahoitusvaihtoehtoja ja yhteistyökumppaneita.

Yrittäjä Yrjö Timonen on toistaiseksi vaitelias yksityiskohdista. Hän kuitenkin myöntää, että hankkeeseen on uppoamassa kaikkiaan kymmeniä miljoonia euroja.

- Kevään aikana selviää kustannusrakenne ja investointijärjestys. Tässä vaiheessa voidaan työlukuna puhua useista sadoista uusista vuodepaikoista, Timonen havainnollistaa.

Messilän on huhuttu suunnittelevan myös kylpylän rakentamista. Timonen ei tässä vaiheessa halua vahvistaa tai kiistää tietoa.

Konkreettisin tieto irtoaa rinnesuunnitelmista: Kelkkamäen ja mökkikylän väliin on tulossa uusi rinne. Raivaustyöt saattavat alkaa jo ensi keväänä.

Myös Lahden Teivaanmäen hotellisuunnitelma etenee kaikessa hiljaisuudessa. Sitä on kaavailtu osaksi usean kaupungin muodostamaa kylpyläketjua.

Kuuden kaupungin alueelliset kehittämisyhtiöt ovat näyttäneet jo vihreää valoa suunnitelmalle. Hankkeen yksityiskohtia saatetaan esitellä ensi vuoden alkupuolella, jos suunnitelmat saadaan riittävän vakavasti otettavalle tasolle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Nähtiinkö yhtymäkokouksessa puolueiden juoni vai yksittäisten kokousedustajien irtiotto? – "Tämä vaikuttaa kokoomuksen ja keskustan sopimalta taktiikalta"
 2. 7.8. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä on varmistunut kaksi uutta koronavirustartuntaa, molemmat potilaat palanneet ulkomailta
 3. Fyysisempi, tasaisempi ja kypsempi Iikka Kangasniemi palasi Isku Areenaan jälleen Pelicansin riveihin – "Pyrkimykseni on pelata hyvällä tasolla entistäkin tasaisemmin"
 4. Lahden Ahkeran Ilona Monosen kolmen kisan urakka alkoi 3 000 metrin kullalla 17-vuotiaiden SM-kisoissa
 5. Korona ei pysäyttänyt tanssileirin järjestämistä - Lahden Tanssiopiston tanssileiri huipentui loppunäytökseen Kauppakeskus Valossa
 6. Lahtelaisen olympiavoittajan poika kisaa MasterChef-ohjelmassa
 7. Anssi Tikanmäki soittaa Sysmässä Maisemakuvia Suomesta – artisti sai kultalevyn sooloalbumistaan 36 vuoden jälkeen
 8. Nastolalaislähtöistä Ylen suosikkimeteorologia Anniina Valtosta yritettiin uran alussa vanhentaa meikillä ja vaatteilla, kunnes esiintymiskouluttaja pisti pelin poikki
 9. Punapaitoja esillä Pentti Rannan maalauksissa ja juhlanäyttelyssä Hollolassa
 10. Vakava lento-onnettomuus Intiassa – ainakin 14 kuollut ja kymmeniä loukkaantunut katkenneessa koneessa
 11. Lähijunat siirtyvät talviaikatauluihin, vaikuttaa myös Z- ja G-juniin
 12. THL: Kymmeniä suomalaisia on altistunut Virossa koronalle – Turun alueella useita koronatartuntoja Balkanilta palanneilla matkailijoilla
 13. 80-vuotias nainen joutui varkauden kohteeksi Lahdessa – arvokas kaulakoru vietiin bussipysäkillä
 14. Nuori mies piilotti elintarvikkeita paitansa alle ja poistui kaupasta maksamatta Lahden Nastolassa – tilillä kymmeniä näpistyksiä
 15. Poikkeusvuosi aiheutti ruuhkapiikin elokuulle – katso 8 tärppiä Päijät-Hämeen urheilun supervilkkaaseen tapahtumaviikonloppuun

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.