Alexander Stubb suomii demareiden turvallisuusnäkemyksiä

Alexander Stubb puhui perjantaina Lahden Lyseon lukiolaisille. ESS

Kokoomuksen europarlamentaarikko Alexander Stubb on erittäin pettynyt Suomessa käytävään ulko- ja turvallisuuspoliittiseen keskusteluun. Hänestä loppuvuodesta julkistetut Nato-selvitykset puoltavat yksiselitteisesti Suomen jäsenyyttä.

- Silti me emme käy rehellistä keskustelua. Keskustelun taso on sitä, että Tarja Halonen sanoo Nato-option olevan olemassa, mutta se ei ole tällä hetkellä ajankohtainen. Kun esittää kysymyksen miksi, niin vastausta ei tule. Toinen on Erkki Tuomioja (sd), joka tappaa keskustelun toteamalla, että tästä on turha keskustella, kertoi perjantaina Lahdessa vieraillut Stubb Etelä-Suomen Sanomille.

Stubb pitää pöyristyttävänä, että sananvapautta kunnioittavassa oikeusvaltiossa eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja Tuomioja sättii puolustusministeriön virkamiestä, joka antaa Nato-myönteisiä lausuntoja. Yhtä käsittämättömiksi hän leimaa Sdp:n näkemykset EU:n turvatakuista.

- On aivan käsittämätöntä, että yhtäältä entinen ulkoministeri Tuomioja vesittää EU:n turvatakuita ja Sdp:n puheenjohtaja Eero Heinäluoman suussa ryhdytään puhumaan niiden puolesta.

Stubbin mielestä Suomessa ei voida samaan aikaan vastustaa ja kannattaa turvatakuita. Johtavien poliitikkojen antamat vastakkaiset näkemykset heikentävät Suomen luotettavuutta.

- Tämä on älyllisesti epärehellistä ja myös maan kannalta erittäin huolestuttavaa puhetta.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut