Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Osa sponsoreista pistänyt Wincapita-rahoja omiin taskuihinsa

- Tässä on pyörinyt virtuaalirahaa, mikä pyörii netissä. Sivuilla on voinut katsoa omilla tunnuksillaan, miten tulosta syntyy, ja sitä kautta on myös tätä virtuaalirahaa siirretty.

Pakasen mukaan ohi järjestelmän ei ole siirretty merkittäviä summia, koska itse systeemiinkin on pitänyt mennä varsinaista riihikuivaa rahaa. - Näin on pystytty sitten tämän pyramidimallin mukaisesti maksamaan varoja näille aiemmin Wincapitaan sijoittaneille.

Pakasen mukaan ohi järjestelmän siirrettyjä rahoja ei ole sen helpompaa jäljittää kuin itse järjestelmään suunnattuja varoja. Aiemmin varoja on jäädytetty mm. Britanniassa. Pakanen ei kerro, onko varoja jäädytetty aiemmin kerrottua enemmän.

Wincapitasta on tehty tähän mennessä noin 350 rikosilmoitusta koko maassa. Lahden seudulta ilmoituksia on tullut kaikkiaan noin 25. Näistä Lahdessa on tehty noin kymmenen ja loput ympäristökunnissa.

Pakanen kertoo osan hävinneen 3 000 euron alkupanoksen, osa kymmeniätuhansia euroja.

Keskusrikospoliisilla ei ole merkkejä toiminnan jatkumisesta, huhuja kylläkin. - 15. päivä oli se päivä, että Wincapita -sivujen piti taas nousta, mutta eivät ne ainakaan meidän tietojemme mukaan ole nousseet.

Pakanen ei kuitenkaan poissulje mahdollisuutta, etteivätkö Wincapitassa päätekijöinä olleet perustaisi koko systeemiä uudestaan.

- Netissähän on menossa vastaavanlaista, mutta mittasuhteiltaan pienempää toimintaa.

Pakanen ei kerro, onko varsinaisten päätekijöiden jäljille päästy, mutta toteaa, että jonkin verran kuulusteluja on tehty. Wincapita -vyyhdessä on pyörinyt kaikkiaan noin 100 miljoonaa euroa.