Osa sponsoreista pistänyt Wincapita-rahoja omiin taskuihinsa

- Tässä on pyörinyt virtuaalirahaa, mikä pyörii netissä. Sivuilla on voinut katsoa omilla tunnuksillaan, miten tulosta syntyy, ja sitä kautta on myös tätä virtuaalirahaa siirretty.

Pakasen mukaan ohi järjestelmän ei ole siirretty merkittäviä summia, koska itse systeemiinkin on pitänyt mennä varsinaista riihikuivaa rahaa. - Näin on pystytty sitten tämän pyramidimallin mukaisesti maksamaan varoja näille aiemmin Wincapitaan sijoittaneille.

Pakasen mukaan ohi järjestelmän siirrettyjä rahoja ei ole sen helpompaa jäljittää kuin itse järjestelmään suunnattuja varoja. Aiemmin varoja on jäädytetty mm. Britanniassa. Pakanen ei kerro, onko varoja jäädytetty aiemmin kerrottua enemmän.

Wincapitasta on tehty tähän mennessä noin 350 rikosilmoitusta koko maassa. Lahden seudulta ilmoituksia on tullut kaikkiaan noin 25. Näistä Lahdessa on tehty noin kymmenen ja loput ympäristökunnissa.

Pakanen kertoo osan hävinneen 3 000 euron alkupanoksen, osa kymmeniätuhansia euroja.

Keskusrikospoliisilla ei ole merkkejä toiminnan jatkumisesta, huhuja kylläkin. - 15. päivä oli se päivä, että Wincapita -sivujen piti taas nousta, mutta eivät ne ainakaan meidän tietojemme mukaan ole nousseet.

Pakanen ei kuitenkaan poissulje mahdollisuutta, etteivätkö Wincapitassa päätekijöinä olleet perustaisi koko systeemiä uudestaan.

- Netissähän on menossa vastaavanlaista, mutta mittasuhteiltaan pienempää toimintaa.

Pakanen ei kerro, onko varsinaisten päätekijöiden jäljille päästy, mutta toteaa, että jonkin verran kuulusteluja on tehty. Wincapita -vyyhdessä on pyörinyt kaikkiaan noin 100 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kuntavaaleissa saatetaan turvautua poikkeuksellisiin järjestelyihin koronan vuoksi – Osa niistä vaatisi lakimuutoksen
 2. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 3. Kuvataiteilija Matti Koskela piti omia yksityisnäyttelyitä ja opetti jopa laskettelua – hänet muistetaan Lahdessa muun muassa näistä julkisista teoksista
 4. Päijät-Hämeessä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa
 5. Kauden avauspisteen napannut FC Lahti petrasi puolustuspeliään SJK:n isäntänä – "Tietyt pelaajavalinnat olivat puhtaasti taktisia"
 6. Henkilöauto tuhoutui pahasti tulipalossa Lahden Kilpiäisissä
 7. Poliisi otti Nastola-operaatiossa kiinni kaksi tapon yrityksestä epäiltyä
 8. Lahden torilla kokeillaan valvottua pyöräparkkia – "Erittäin hyvä idea"
 9. Turvallisten matkailumaiden lista piteni, thaimaalaisilla marjanpoimijoilla mahdollisuus tulla Suomeen töihin ensi maanantaista lähtien
 10. Jalkapannasta ei ole säilöönoton korvikkeeksi, sanovat virkamiehet – "Jos henkilö leikkaa sen pois ja heittää järven pohjaan, siinähän se oli"
 11. Lahden Seurahuone otti ensimmäisenä suomalaishotellina käyttöön katalyysipinnoituksen – tavoitteena torjua koronavirusta ja muita mikrobeja
 12. Perhosia havaittu tänä kesänä tavallista vähemmän
 13. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 14. Kansallisarkiston selvitys Vierumäen taistelusta: yli 300 kaatuneen määrä ei ole mahdollinen, suurin osa kaatuneista Lahden punakaartilaisia
 15. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.