Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Radio Voiman podcast | 171 lahtelaisideaa odottaa äänestäjiä – joukossa on esimerkiksi tapahtuma nuorten yksinäisyyden ehkäisemiseksi

Lahtelaisilta löytyi alkuvuonna lähes tuhat ideaa kaupungin kehittämiseksi. Kyseessä on osbun, eli osallistuvan budjetoinnin ehdotukset.

Nyt kaupungin asiantuntijat ovat arvioineet ideat, ja niitä on kehitetty yhdessä asukkaiden kanssa avoimissa työpajoissa. Osallisuuskoordinaattori Sanna Virta kertoi torstaina Radio Voimalla, että nyt on äänestyksen aika ja ideoita äänestettävänä on huikeat 171. Joukosta löytyy paljon erilaisia, mielenkiintoisia ehdokkaita, joita jokainen lahtelainen, ikään katsomatta, saa äänestää.

– Siellä on pieniä ja isoja ideoita lähtien 500 eurosta sinne 40 000 euron ideaan. Paljon on toivottu erilaisia liikuntapaikkoja, esimerkiksi parkour- ja frisbeegolf-rataa.

Virran mukaan myös yhteisöllisyyttä ja kohtaamisia edistäviä ideoita on paljon.

– Esimerkiksi koko kaupungin alueen ideoista löytyy nuorten yksinäisyyden ehkäisemiseksi järjestettävä tapahtuma ja liikuteltava kohtaamispaikka.

Jos olet lahtelainen, voit äänestää täällä 11.6. 2023 asti.

Kuuntele koko haastattelu: