Ukrainan yleinen syyttäjä selvittää Bidenin poikaan kytkeytyvän yhtiön tapauksia uudelleen

Syyttäjä Ruslan Rjaboshapka sanoi, että tarkoitus on käydä vielä läpi jo aiemmin tutkitut tapaukset. LEHTIKUVA/AFP

STT

Ukrainan yleinen syyttäjä ilmoittaa, että hänen toimistonsa selvittää uudelleen useita tapauksia, jotka liittyvät kaasuyhtiö Burismaan . Yhdysvaltojen demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoittelevan Joe Bidenin poika, Hunter Biden, on ollut yhtiössä mukana.

Syyttäjä Ruslan Rjaboshapka sanoi, että tarkoitus on käydä läpi aiemmin tutkitut tapaukset ja tutkia, onko niissä tapahtunut laittomuuksia. Tapauksien luonteesta tai laajuudesta ei kerrottu tarkemmin.

Ukrainan viranomaiset ovat aiemmin sanoneet, että Burisman toimintaan liittyvät tutkinnat koskevat vaihetta, jolloin Hunter Biden ei ollut vielä yhtiön hallituksessa. Rjaboshapka antoi myös ymmärtää, että tutkinta saattaa keskittyä pikemminkin Burisman perustajaan Mykola Zlotshevskyihin ja muihin henkilöihin.

– Työ jatkuu ja kerromme sen tuloksista myöhemmin, Rjaboshapka sanoi.

Rjaboshapka on aloittanut virassaan elokuussa.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan tutkittavaksi tulee noin 15 Burismaan liittyvää tapausta.

Hunter Biden on päätynyt pelinappulaksi presidentti Donald Trumpin yrityksissä loata entistä varapresidentti Joe Bidenia ennen marraskuun presidentinvaaleja. Trump on painostanut Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyitä tutkituttamaan Bidenien toimintaa.

Yhdysvalloissa edustajainhuoneen demokraatit ovat aloittaneet virkarikostutkinnan Trumpia vastaan, koska katsovat Trumpin käyttäneen asemaansa väärin oman etunsa ajamiseksi.

Erityisedustaja Volker varoitti Giuliania

Aiemmin ilmeni, että Yhdysvaltojen ulkoministeriön entinen Ukrainan erityisedustaja Kurt Volker varoitti Trumpin yksityistä asianajajaa Rudy Giuliania luottamasta Ukrainasta saatuihin tietoihinJoe ja Hunter Bidenin väitetyistä korruptiokytköksistä, kertoo Washington Post.

Volker myös varoitti ukrainalaisia poliitikkoja sekaantumisesta Yhdysvaltain sisäpolitiikkaan, koska se toisi mukanaan syytöksiä siitä, että Ukraina yrittää vaikuttaa Yhdysvaltain vaaleihin. Tämä taas olisi vahingollista Ukrainan pitkän ajan suhteille Yhdysvaltoihin.

Post on saanut tietonsa lähteistä, jotka olivat paikalla Volkerin kuulemisessa edustajainhuoneessa torstaina.

Volker kertoi kuulemisessa, että Trumpin hallinto oli sopinut tapaamisesta Ukrainan presidentin Zelenskyin kanssa heti sen jälkeen kun tämä valittiin virkaansa. Myöhemmin tapaaminen peruttiin syytä kertomatta. Volkerin mukaan tapaamisen peruminen ja sotilasavun jäädyttäminen huolestuttivat Ukrainan viranomaisia suuresti, koska Yhdysvaltain apua pidettiin elintärkeänä Venäjän uhkaa vastaan.

Volkerin mukaan hänelle ei koskaan kerrottu, miksi apu jäädytettiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kaupunginjohtaja Pekka Timonen valvoo nyt Lahden ja tapahtumateollisuuden etuja – joidenkin mielestä Timonen petaa jo pormestarimallin jälkeistä aikaa, mutta asiassa on toinen puoli
 2. Vesijärven vanha asemarakennus palautetaan yli sadan vuoden takaiseen ulkoasuunsa – "Tämä on Lahden vanhoista kohteista ehkä vaikuttavin"
 3. Sateet ovat saaneet etanat ja kotilot liikkeelle – erotatko haitallisen tappajaetanan harmittomasta ukkoetanasta?
 4. Antti Kuparinen, 37, päätyi paarman pureman vuoksi infektio-osastolle tiputukseen – "Molempia jalkojani alkoi särkeä aivan mielettömästi, ja kuume nousi 39,7:ään"
 5. Yön uutiskooste: Syyttäjä vaatii United Brotherhood -käräjillä kovempia rangaistuksia rikollisryhmään kuulumisen takia
 6. Pelicansin hymyilevä päävalmentaja Tommi Niemelä osaa olla tarvittaessa tiukka ja joskus vähän veemäinenkin
 7. Kunnan historian suurin hankintapäätös toteutui Asikkalassa – "Kuokka isketään maahan elokuussa"
 8. USU-gallup: Puolet kiristäisi ajamisen verotusta – etenkin miehet haluavat uuden auton nykyistä halvemmalla
 9. Metsän taidenäyttely puhuu kävijöilleen – "Ihmiset olisivat onnellisempia, jos jokainen viettäisi puoli tuntia päivittäin metsässä"
 10. Osa koirista säikkyy pyöriä ja rullasuksia – "Kevyen liikenteen väylällä koiran kannattaa kulkea aina pientareen puolella"
 11. Korona kiihdytti sairaalasänkyjen kysyntää – Hollolassa tehdasta pyörittävän Lojerin työllisyystilanne pysyi hyvänä, vaikka osia saadaan edelleenkin odotella Kiinasta
 12. Pääkirjoitus: Ulkomaisen työvoiman hyväksikäyttöön voitava puuttua
 13. Marjaana Laholan Esalainen: Kolme vuotta sitten Lahteen haluttiin lihamukipatsas, mutta parempaa olisi mölkkymarkkinointi
 14. Lahden konserttitalon tornista löytyi kosteutta – Lahden kaupungilta painavat terveiset rakennuttajalle
 15. Putulan kylässä kirjataivas on levittäytynyt navetanparvelle – kirjastossa lainat merkitään kortille eikä palautuksia valvota

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.