Jäätyneet tienpinnat autoilijoiden kiusana maan etelä- ja keskiosassa, vakavilta onnettomuuksilta vältytty

Itä-Suomessa paikalliset lumi- ja räntäsateet liukastuttavat teitä entisestään. Arkistokuva. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

STT

Jäätyneet tienpinnat ovat huonontaneet ajokeliä monin paikoin maan etelä- ja keskiosissa aamun aikana. Ilmatieteen laitos on antanut varoituksen huonosta ajokelistä useaan maakuntaan. Lisäksi Tampereen tieliikennekeskus varoitti varhain aamulla, että ajokeli on huono Itä-Suomessa, jossa paikalliset lumi- ja räntäsateet liukastuttivat teitä entisestään.

Tieliikennekeskuksesta kerrottiin kahdeksan aikaan aamulla, ettei heidän tietoonsa ollut tullut vakavia liikenneonnettomuuksia. Muutamia aamuvarhaisella tapahtuneita pieniä liikenneonnettomuuksia oli sattunut Lappeenrannan ja Kouvolan seudulla.

– Tarkkaan ei voi sanoa, onko näissä syynä ollut liukkaus, kertoi tieliikennekeskuksen päivystäjä Erno Hakanen.

Hakasen arvion mukaan huono ajokeli jatkunee itäisessä Suomessa aamupäivällä.

Perjantai-iltana henkilöauto törmäsi valopylvääseen lumisohjon takia Padasjoella Päijät-Hämeessä. Kuljettaja selvisi poliisin mukaan ilman vakavia vammoja.

Lämpötilat niukasti plussan puolella

Lauantaina kymmenen aikaan aamupäivällä Ilmatieteen laitoksen varoitukset olivat voimassa Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa.

– Sateet ovat olleet osin paikallisia, joten tiessä on voinut yllättäen ollakin jokin kostea kohta, joka on jäätynyt, huomautti päivystävä meteorologi Ari-Juhani Punkka.

Sateet hiipuvat keskipäivään mennessä. Vielä iltapäivällä voi sataa jonkin verran itäisimmässä Suomessa, paikoin länsirannikolla ja Lapin pohjoisosassa.

– Kyllä aurinko varmaan pääsee paikoitellen näyttäytymään iltapäivällä, mutta yleiskuva on harmaahko. Todennäköisimmin aurinko voi pilkahtaa Oulun ympäristössä.

Lämpötila on niukasti plussan puolella ympäri Suomen. Etelä-Suomessa voidaan päästä viiteen lämpöasteeseen, muualla asteet jäänevät kahteen tai yhteen asteeseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vili Uuskallion näkökulma: Yhtymän johto onnistui, mutta sitten Lahti veti maton alta
 2. Lahden keskustaan avataan kokkeja myöten venäläinen ravintola
 3. Ihmismassa täytti Lahden markkinat, turvavälit unohtuivat vilskeessä
 4. Tukkirekka paloi hinauskuntoon Messiläntiellä Lahdessa
 5. Yle: Seitsemän pelaajaa ulkona Pelicansin harjoituksista lomautusten vuoksi
 6. United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"
 7. Radiomäellä järjestetään yhteislaulutilaisuus – luvassa Leevi and the Leavingsin hittejä
 8. Maastojuoksu-cup sai hymyn huulille ja pururadan tömisemään Lahden urheilukeskuksessa – Lari Lehtonen näytti pienemmille esimerkkiä
 9. Vesa Mäkäläinen näki mainoksen Orimattilan Hennasta moottoritietä ajellessaan, ja alueen katsastuksen jälkeen unelma omakotitalosta alkoi muuttua todeksi: "Viikonloppuna olisi tarkoitus jäädä yöksi ensimmäistä kertaa"
 10. Suuri helpotus: Pippon kartingradalla ajetaan jatkossakin, mutta Lahden kaupunki vaatii Lahden FK-kerholta isoja investointeja
 11. Asettuuko Juha Rehula ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi? "Kiinnostusta on ollut, mutta ihan muut asiat ratkaisevat ehdokkuuden"
 12. Lukijalta: Kouluilta vaaditut miljoonasäästöt ovat mahdottomuus
 13. Kahden auton peräänajo Nelostiellä Lahdessa – liikenne sujuu taas normaalisti
 14. THL: Suomessa on todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa
 15. Lahdessa päästään jälleen maistelemaan käsityöläisoluita, Suuret Oluet – Pienet Panimot tuo viikonloppuna satamaan 13 panimoa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.