Lahden kiduttajille pitkät tuomiot

Ari Antero Partanen sai seisemän vuotta vankeutta ja Antti Juha Kalervo Pennanen kuusi vuotta vankeutta muun muassa tapon yrityksestä, törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä vapaudenriistosta. Lisäksi Partanen tuomittiin yksin pakottamisesta ja törkeästä pahoinpitelystä.

He löivät leipäveitsellä ja puukolla ylävartaloon ja raajoihin 42-vuotiasta lahtelaismiestä. He viiltelivät tämän kasvoja. Miehet kuristivat uhriaan vuorotellen, jolloin tämä menetti tajuntansa. Kidutusta jatkui tuntikausia. Miestä pidettiin vankina Partasen kotona Liipolassa. Kiduttajien toiminnalle ei löytynyt motiivia.

Lisäksi Pennanen varasti viime vuoden maaliskuussa eroa seuraavana päivänä entisen naisystävänsä auton ja poltti sen ulkoilureitillä. Hän rikkoi naisen tietokoneen ja varasti tältä tavaraa tuhansien eurojen arvosta.

Kiduttamalleen lahtelaismiehelle tuomitut velvoitettiin yhteisvastuullisesti maksamaan kärsimyskorvausta vajaat 20 000 euroa. Maksettavaa miehille kertyi yhteensä noin 30 000 euroa.

Miehet kiistivät vakavimmat syytteet. Lisäksi he olivat mielestään syyntakeettomia kaikkien rikollisten tekojensa aikana. Mielentilatutkimuksessa molemmat arvioitiin syyntakeisiksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liian tiivis istuminen on puhuttanut FC Lahden kotipeleissä – "On vaikeaa lähteä ihmisiä siirtelemään", sanoo toimitusjohtaja
 2. Turun lentoasemalla koronatestattiin koko lentokoneellinen Skopjesta saapuneita matkustajia
 3. "Jos olisi odotettu valmista, ei täällä olisi mitään" – Virolainen Maigi Korhonen muutti maalle Suomeen ja löysi kyläyhteisön, jolle teki talkootöitä öisinkin
 4. Helvetinjärven kansallispuisto hurmaa jylhillä kalliomaisemillaan – "Toivon, että suomalaiset ovat ymmärtäneet, että meillä on todella hienot maisemat eikä meidän tarvitse aina lähteä Kanarialle"
 5. Rattijuoppo ajoi ulos Hartolassa – kuljettaja ja matkustajat sairaalaan
 6. Suora lähetys: Katso MiPK-Reipas-ottelu tästä tänään
 7. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista
 8. Nuoret miehet ajoivat kilpaa Lahdessa, toisella yli satasen nopeus taajama-alueella
 9. Beirutin räjähdys jätti jälkeensä kymmeniä metrejä syvän kraatterin – Libanonissa ensimmäinen ministeriero tiistaisen räjähdyksen jälkeen
 10. Sibeliustalon Finlandia-klubi pyrkii avaamaan ovensa syyskuussa – yritystapahtumien ja kokousten varaustilanne normalisoitumassa
 11. Sibeliustalon pääsalin katsomo on valmis ja uutta lavaa tehdään parhaillaan – perusparannuksen jälkeisiä avajaisia kaavaillaan turvallisempiin aikoihin
 12. Keskustan puheenjohtajaehdokkaat osallistuivat Kärkölässä vuosikokoukseen, jossa kuultiin yleisön vahvoja mielipiteitä: "Toivon, että uusi puheenjohtaja nostaa puolueen suosta, johon se on joutunut"
 13. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"
 14. Nähtiinkö yhtymäkokouksessa puolueiden juoni vai yksittäisten kokousedustajien irtiotto? – "Tämä vaikuttaa kokoomuksen ja keskustan sopimalta taktiikalta"
 15. Suomalaiset valloittivat jo Hollywoodin – kaikki elokuvat eivät vain valmistuneet

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.