Yhdysvalloissa pannaan pistetty Huawei julkisti suuria kasvulukuja

Yhdysvallat on vakoiluepäilyjen takia kieltänyt amerikkalaisyhtiöitä käymästä kauppaa Huawein kanssa. LEHTIKUVA/AFP

STT

Kiinalainen teknologiajätti Huawei kertoo kasvattaneensa liikevaihtoaan ja tulostaan tammi–syyskuussa. Vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana yhtiö sanoo liikevaihtonsa kasvaneen edellisvuoteen verrattuna liki 25 prosenttia noin 78 miljardiin euroon.

Myös liikevoitto kasvoi yhtiön mukaan yli kahdeksan prosenttia. Yhtiö on johtava tietoliikennelaitteistojen toimittaja ja maailman toiseksi suurin matkapuhelinvalmistaja.

Yhdysvallat on vakoiluepäilyjen takia kieltänyt amerikkalaisyhtiöitä käymästä kauppaa Huawein kanssa. Tämä johti muun muassa siihen, että Huawei julkisti syyskuussa Mate 30 -lippulaivapuhelimensa ilman yhdysvaltalaisen Googlen sovelluksia ja palveluita.

Huawein mukaan matkapuhelimien myynti on kuitenkin toistaiseksi ollut pirteää. Yhtiö on kertomansa mukaan toimittanut yli 185 miljoonaa laitetta ja kasvua edellisvuoteen on 26 prosenttia.

Myös Euroopassa on huolestuttu Huawein teknologian turvallisuudesta. EU:n lokakuussa julkaisemassa raportin mukaan "valtioiden ja valtioiden tukemien toimijoiden muodostamat uhat" ovat 5g-teknologian saralla todennäköisimpiä.

Suurin osa Huawein keskeisistä kumppaneista ovat eurooppalaisia yrityksiä. Huawei kertoi tänään, että se on toimittanut maailmalle jo yli 400 000 turvallisuushuolien keskiössä olevaa 5g-tukiasemaa.

Huawei on toistuvasti kiistänyt siihen kohdistuvat vakoilusyytökset ja pyrkinyt erottautumaan Kiinasta ja maata johtavasta kommunistisesta puolueesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Sammutustyö Lahden Meisselikadulla jatkuu, savusta ei enää ole vaaraa
 2. Ilkka Kuosmasen näkökulma: Konstit on monet, kun kirjastot etsivät itselleen uusia asiakkaita
 3. Lahtelaisen kuntosaliyrittäjän mukaan koronakevät leikkasi liikevaihdosta ison siivun: "800 neliön tiloissamme saattoi olla samanaikaisesti yhdestä viiteen treenaajaa"
 4. Lahden Mukkulan viljelypalstoilla ahertaa kansainvälistä porukkaa – "Mikä voisi olla parempaa kuin olla täällä auringossa"
 5. 28.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei uusia koronavirustartuntoja maanantain jälkeen
 6. Suljetut ovet aukeavat Lahdessa hiljalleen – kuntosalit alkavat olla auki, ryhmäliikuntakin alkaa ensi viikolla
 7. Odotus päättyy ja hyllyjen välit aukeavat, kun Lahden kirjastot avataan
 8. Hoitajajärjestöt hyväksyivät kunta-alan tessin – neuvottelutuloksessa hoitoalalle oma sote-sopimus
 9. Padasjoen suuri maastopalo saatu hallintaan – kytöpesäkkeiden sammutustyöt jatkuvat mahdollisesti vielä perjantainakin
 10. Lahden sivistyslautakunnassa erikoinen äänestysepisodi, puheenjohtaja järjesti uusintaäänestyksen vastoin lakimiehen ohjetta
 11. Koronakriisin aiheuttama hurja konkurssiaalto voidaan vielä välttää – "On raju arvaus, että edessä olisi 1990-luvun laman kaltainen tilanne"
 12. Matti Even Esalainen: Lahdessa virkamies vie ja valtuutetut vetävät kätensä lippaan
 13. Voiko Lahdessa pian nauttia terassioluen parkkiruudussa? Kaupunki pohtii uusia terassipaikkoja ja nykyisten laajennuksia keskustassa
 14. Kampustyömaa sulkee Kannaksenkadun - tuo Lahteen myös uuden kadunnimen
 15. Lasten pihaparlamentti Lahden Villähteellä antoi arvionsa entiselle bussitehtaalle oppimisympäristönä – kun kiipeilytelineet uupuvat, heitellään vaikka hiekkaa ja leikitään peiliä joka päivä

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.