Elisalla tuhansia 5g-asiakkaita – tulos koheni hiukan vuoden takaisesta

Elisan liikevaihto kasvoi parilla prosentilla. LEHTIKUVA / Markku Ulander

STT

Teleyhtiö Elisan heinä-syyskuun tulos koheni hiukan verrattuna vuodentakaiseen. Vertailukelpoinen liikevoitto oli 113 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna samalla jaksolla oli 110 miljoonaa.

Liikevaihto kasvoi parilla prosentilla ja oli 465 miljoonaa.

– Laadun ja asiakaskokemuksen parantaminen sekä investoinnit uusiin teknologioihin vahvistivat Elisan kilpailukykyä, vaikka haastava markkinatilanne jatkui, kertoo toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila tiedotteessa.

Mattilan mukaan Elisan liiketoiminnassa näkyy asiakkaiden siirtyminen yhä nopeampiin mobiililaajakaistaliittymiin. 5g-liittymillä on Suomessa jo tuhansia käyttäjiä.

– Helsingin Satama on suomalaisten yritysten ja koko maailman kärjessä ottaessaan 5g-verkon laivamatkustajien käyttöön Helsingin Länsisatamassa. Sataman kautta kulkee miljoonia matkustajia vuosittain, Mattila sanoo.

Hänen mukaansa myös Turun kaupunki toimii edelläkävijänä ja on kokeillut esimerkiksi kaupungin ikäihmisten viemistä virtuaaliselle kävelylle Aurajoen rantaan virtuaalitodellisuutta hyödyntäen.

Muista liiketoiminnoista Elisa Viihteen alkuperäissarjan Ivalon oikeudet myytiin yli 20 maahan, muun muassa Saksaan, Espanjaan ja Alankomaihin. Yhtiö julkaisi myös uuden alkuperäissarjan Kalifornian kommando.

Telian tulos painui vajaat 3 prosenttia

Ruotsalaisen teleyhtiö Telian oikaistu liikevoitto laski sen sijaan vajaat kolme prosenttia heinä-syyskuussa verrattuna vuodentakaiseen. Liikevoittoa kertyi 3,85 miljardia kruunua eli noin 350 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi reilut kaksi prosenttia reiluun 21 miljardiin kruunuun.

Vt. toimitusjohtaja Christian Luiga ilmoitti, että yhtiö pitää loppuvuoden näkymät ennallaan. Talouden näkymien heikentyessä yhtiö kuitenkin keskeyttää omien osakkeidensa osto-ohjelman.

Telia odottaa, että EU-komissio antaa lopullisen hyväksyntänsä Bonnier Broadcasting -yhtiön ostolle viimeistään 19. marraskuuta. Yhtiö omistaa suomalaisen MTV :n lisäksi ruotsalaisen TV4 :n ja maksu-tv-yhtiö C Moren .

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.