Trump perui kohupäätöksen pitää G7-kokous golfklubillaan – syytti mediaa ja demokraatteja

Trump olisi halunnut isännöidä kokouksen golfklubillaan. Lehtikuva/AFP

STT

G7-maiden ensi vuoden huippukokousta ei pidetäkään Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin omistamalla Doralin golfklubilla Miamissa. Trump kertoi äkäisessä Twitter-viestissä, että huippukokoukselle etsitään uusi pitopaikka.

– Median ja demokraattien järjettömän vihamielisyyden takia emme enää harkitse Trump National Doralia Miamissa vuoden 2020 G7-kokouksen pitopaikaksi, Trump sanoi.

– Alamme etsiä toista paikkaa heti, yksi mahdollisuus on Camp David, Trump jatkoi viitaten presidentin lomahuvilaan Marylandissa.

Valkoinen talo kertoi tällä viikolla, että Trumpin golfklubi oli valittu ensi kesäkuun G7-huippukokouspaikaksi. Valkoisen talon virkaatekevä kansliapäällikkö Mick Mulvaney sanoi, että Doral osoittautui parhaaksi vaihtoehdoksi kymmenestä harkinnassa olleesta paikasta eri puolella Yhdysvaltoja,

Päätös herätti rajua arvostelua, sillä Trumpin katsottiin yrittävän hyötyä presidenttiydestään. Päätöstä arvosteltiin myös lainvastaiseksi. Demokraatit alkoivat valmistella kongressissa lainsäädäntöä, joka olisi estänyt kokouksen rahoittamisen liittovaltion varoilla ja velvoittanut Trumpin hallintoa luovuttamaan asiakirjat liittyen siihen, miten Doral valittiin.

Doralin golfkenttä on ollut tärkeä tulonlähde Trumpin organisaatiolle. Washington Postin mukaan se on kuitenkin ollut taloudellisessa alamäessä.

Hetkeä ennen kuin Trump pyörsi päätöksensä, hän hehkutti Twitterissä, kuinka hyvä kokouspaikka Doral olisi ollut. Presidentti myös sanoi, että hänen golfklubinsa olisi isännöinyt kokousta ilmaiseksi.

G7-huippukokouksen järjestäminen kiertää vuosittain jäsenmaiden välillä. Tänä vuonna kokous järjestettiin Ranskan Biarritzissa, ja ensi vuonna on Yhdysvaltojen vuoro.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jäteauto kulkee mallastamon sivutuotteista valmistetulla polttoaineella Lahdessa, tyhjäkäynti ei tuo käryä pihaan
 2. Lahden Renkomäessä hurjasteltiin huomattavia ylinopeuksia lauantaina
 3. "Nepalissa naisen on vain kestettävä" – Manisha Hamal, 30, tutkii Suomessa kiusaamista ja seksuaalista häirintää ja maksaa elämisensä siivoustyöllä
 4. Liiketilaansa laajentavassa Järvisen pyörä ja urheilu -liikkeessä sähköpyörien kysyntä räjähti koronapandemian aikana kasvuun – "Myynti on lisääntynyt merkittävästi"
 5. Etsintäkuulutettu mies ajoi petoksella saadulla autolla ylinopeutta Heinolassa
 6. Iitin maakuntavaihdoksen vuoksi muitakin rajoja piirretään uudelleen – Hämeeseen saatava lisää poliisimiehiä, sanoo poliisipäällikkö
 7. THL: Suomessa todettu 33 uutta koronavirustartuntaa, kuolleiden määrä kasvoi neljällä
 8. Lakkiaisten ja lukukauden päättäjäisten juhlinta sujui Lahdessa maltillisesti – "Ehkä rajoitukset jonkin verran rauhoittavat"
 9. Lukijalta: Lahden kuninkaalliset Branta Von Leucopsikset
 10. Sunnuntaina on Katja Melkon mahdollisuus kirjoittaa historiaa – suomalaiset naisravivalmentajat ovat nousseet kohti Ruotsin kärkeä
 11. Koronamaskihuijauksista mustan pörssin kauppaan – Rikollisten kekseliäisyys on ennenkin kukkinut kriisiaikoina
 12. "Haluan, että leipomukseni maistuvat parhailta ikinä" – Koronakriisi sai kotileipurit villeiksi, ja nyt leivonnan asiantuntija kertoo syyn
 13. Biojätekokeiluun tullut satoja hakemuksia Päijät-Hämeessä – "Paljon positiivista kaikua"
 14. "Riskinä ovat rasitusvammat" – Salmelan kesässä esittäytyvä Eliya Zweygberg luo tavallisista metalliverkoista ainutlaatuista eläintaidetta
 15. Pyhä-Häkki vie kulkijan suomaisemiin ja vanhan metsän keskelle – metsäsopulikin viihtyy kansallispuistossa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.