Uutissuomalainen: Keskusta, vihreät ja Liike Nyt päästäisivät nuoret uurnille kaikissa vaaleissa

Kysymys äänestysiän laskusta jakaa eduskunnassa niin nykyisen hallituksen kuin oppositionkin rivit. Lehtikuva/ Mikko Stig

STT

Eduskunnassa keskusta, vihreät ja Liike Nyt ovat valmiita laskemaan äänestysikärajaa 18 vuodesta esimerkiksi 16 vuoteen kaikissa kansallisissa vaaleissa, kertoo Uutissuomalaisen kysely.

Kysymys äänestysiän laskusta jakaa eduskunnassa niin nykyisen hallituksen kuin opposition rivit. Kokoomus ja vasemmistoliitto kannattavat äänestysiän laskua pelkästään kuntavaaleissa. SDP, RKP ja kristillisdemokraatit eivät laskisi ikärajaa ollenkaan. Perussuomalaiset ei ota asiaan kantaa.

Vaalikelpoisuusiän eli vaaleihin ehdolle asettumisen rajan keskusta pitäisi 18 vuodessa, Antti Kurvinen (kesk.) sanoo Uutissuomalaiselle. Uutissuomalainen kysyi asiaa eduskuntaryhmien puheenjohtajilta.

Korjattu aiempaa uutista: Myös vihreät kannattaa äänestysikärajan laskemista 18 vuodesta 16 vuoteen kaikissa kansallisissa vaaleissa. Uutissuomalainen kertoi aiemmin virheellisesti, että vihreät ei laskisi ikärajaa ollenkaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.