Atrian tulos parani – sianlihan vienti Kiinaan kasvoi voimakkaasti

Atrian vientimäärät Kiinaan ovat kasvussa. Lehtikuva / Timo Aalto

STT

Lihayhtiö Atria kasvatti tulostaan vuoden kolmannella neljänneksellä. Liikevoittoa kertyi heinä-syyskuussa 16,7 miljoonaa euroa, eli neljä miljoonaa enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Liikevaihto kasvoi runsaat kaksi prosenttia 366 miljoonaan euroon.

Toimitusjohtaja Juha Gröhnin mukaan Atrian kaikki liiketoiminta-alueet paransivat tulostaan.

Gröhn kertoo, että kasvavia tuoteryhmiä ovat siipikarja ja valmisruoka. Lihavalmisteissa kysynnän kasvu kohdistuu aiempaa kalliimpiin tuotteisiin.

– Kulutuksen kohdistuminen entistä vahvemmin kananlihaan näkyy sian- ja naudanlihan kysynnässä. Tämä kehitys on pitkäkestoinen, Gröhn sanoo tulostiedotteessa.

Atria ilmoitti aiemmin lokakuussa suunnittelevansa 130 miljoonan euron laajennusinvestointia siipikarjatuotantoon Nurmon tehtaalleen Seinäjoelle.

Vienti Kiinaan vetää sikaruton seurauksena

Atrian mukaan sianlihan vienti Kiinaan kasvoi voimakkaasti kolmannella vuosineljänneksellä. Maassa levinnyt afrikkalainen sikarutto on lisännyt suomalaisten lihatalojen tuotteiden kysyntää Kiinassa.

Tautiin on arvioitu voivan kuolla jopa yli puolet Kiinan 400 miljoonasta siasta. Atrian mukaan Kiinassa sianlihan tuotanto on vähentynyt ja ennusteiden mukaan vähenee edelleen afrikkalaisen sikaruton vuoksi.

– Myös Atrian vientimäärät Kiinaan ovat kasvussa, ja tänä vuonna viemme Kiinaan noin 12 prosenttia vuosittaisesta sianlihan tuotannostamme. On mahdollista, että vientimäärät kasvavat edelleen, Gröhn sanoo.

Maa- ja metsätalousministeriö kertoi syyskuussa, että suomalaisen sianlihan vientimahdollisuudet Kiinaan laajenevat. Jatkossa Kiinaan voi viedä aiempaa useampia ruhonosia ja pakastetuotteiden lisäksi voidaan kuljettaa jäähdytettyä lihaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kysymys ja vastaus: Lahden kaupungille yli 100 000 euron lasku vuodessa erilaisten vahingontekojen korjaamisesta – miten vahingontekoja saataisiin vähennettyä, apulaispoliisipäällikkö Tero Seppänen?
 2. Putka-asiakkaan vastarinnan murtaneille poliisille ja kahdelle vartijalle syyte törkeästä pahoinpitelystä
 3. Kuljettaja väisti ajoradalle juossutta eläintä Launeella – auto suistui tieltä
 4. Lahtelaisfirma antoi työntekijälle potkut ennen ensimmäistäkään työvuoroa – lasku lähes kahden vuoden palkkaa vastaava summa
 5. Hollolalainen lentopalloseura Salpis joutui petoksen uhriksi, mutta pelasti seuran varat nopealla reagoinnilla
 6. Lahden etanaroskisten pystytys viivästyy suunnitellusta aikataulusta
 7. Matti Koskela oli ahkera ja monessa mukana ollut taiteilija, joka ehti opettaa lasketteluakin – Lahdessa hänet muistetaan muun muassa näistä julkisista teoksista
 8. Suomessa todettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa, pääkaupunkiseudun tilanne rauhoittumassa selvästi
 9. Venevarkauksissa raju kasvu Päijät-Hämeessä, varkauksia tehtailtu tänä vuonna jo yhtä paljon kuin koko viime vuonna - poliisi: kasvun syynä varasliigojen toiminta
 10. Lahtelainen Liisa Heikkinen kuntoutti itsensä fibromyalgiasta ja tarjoaa nyt vertaistukea kohtalotovereilleen – "Täytyy pitää itsestään huolta, ei itsekkäästi, mutta asettamalla myös rajoja"
 11. Suomalaismies on kuollut sukellusonnettomuudessa Lofooteilla Norjassa
 12. Päijät-Hämeessä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa
 13. Seksuaalirikoksista tuomittu mies vaati uhrilleen rangaistusta palturin puhumisesta poliisille
 14. Kauden avauspisteen napannut FC Lahti petrasi puolustuspeliään SJK:n isäntänä – "Tietyt pelaajavalinnat olivat puhtaasti taktisia"
 15. Henkilöauto tuhoutui pahasti tulipalossa Lahden Kilpiäisissä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.