Alma Median digitaaliset tuotot kasvoivat, printtimedialla vaisumpaa

Toimitusjohtaja Kai Telanteen mukaan Alma Median kannattavuutta paransivat digitaalisten tuottojen kasvu ja hyvä kustannusten hallinta. Lehtikuva / Martti Kainulainen

STT

Mediayhtiö Alma Media onnistui kasvattamaan hieman tulostaan vuoden kolmannella neljänneksellä. Heinä-syyskuun oikaistu liikevoitto kasvoi 16,1 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 15,1 miljoonaa euroa.

Tulosparannus tuli pääosin Alma Markets -yksiköstä eli rekrytointiliiketoiminnasta ja digitaalisista markkinapaikoista. Sen sijaan liikevoitto laski Alma Consumer -yksikössä, joka julkaisee muun muassa Iltalehteä ja Aamulehteä.

Liikevaihto laski runsaan prosentin vertailukaudesta ja oli 80,3 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Kai Telanteen mukaan Alma Median kannattavuutta paransivat digitaalisten tuottojen kasvu ja hyvä kustannusten hallinta. Heinä-syyskuussa Alma Median digitaalisen sisältömyynnin kasvu ylitti ensimmäisen kerran konsernitasolla painetun sisältömyynnin laskun.

Telanne sanoo kuluneen vuosineljänneksen olleen haasteellinen painetun median mainosmyynnissä, minkä vuoksi Consumer-yksikön liikevaihto laski ja kannattavuus heikkeni vuoden takaisesta.

Telannetta vastaan nostettiin syyte työsyrjinnästä

Alma Media julkaisee Aamulehden ja Iltalehden lisäksi muun muassa Kauppalehteä ja Satakunnan Kansaa. Yhtiöllä on myös asumiseen, rekrytointiin ja autoiluun liittyviä verkkopalveluita Suomessa ja Itä-Euroopassa.

Syyttäjä on nostanut syytteen työsyrjinnästä Telannetta ja Alma Median henkilöstöjohtajaa Virpi Juvosta vastaan. Syyttäjän mukaan Telanne ja Juvonen syrjivät Aamulehden päätoimittajavalinnassa naishakijaa perhesyiden perusteella.

Alma Media on sanonut, ettei syyte työsyrjinnästä vaikuta Telanteen asemaan. Myös Juvosella on yhtiön hallituksen luottamus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.