Ruokavirasto aloittaa yt-neuvottelut, arvioitu vähennystarve lähes sata henkilötyövuotta

Pääjohtaja Antti-Jussi Oikarisen mukaan tähänastiset säästöt ovat osoittautuneet riittämättömiksi tuleville vuosille. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

STT

Ruokavirasto aloittaa yt-neuvottelut taloutensa sopeuttamiseksi. Neuvotteluiden piirissä on koko henkilöstö ja viraston kaikki toiminnot.

Alustavan arvion mukaan vähennystarve on 95 henkilötyövuotta. Lisäksi enintään 15 saatetaan osa-aikaistaa.

Virasto myös suunnittelee koko henkilöstön lomauttamista määräajaksi. Virastossa työskentelee noin tuhat ihmistä kahdellakymmenellä paikkakunnalla. Henkilöstöön kohdistuvat toimet on suunniteltu toteutuviksi ensi vuonna.

Toimilla tavoitellaan viiden miljoonan euron säästöjä ensi vuonna.

Ruokavirasto on tiedotteensa mukaan tehnyt jo tänä vuonna ennakoivasti koko viraston kattavia toimintamenojen säästöjä. Säästöt ovat kohdistuneet muun muassa investointeihin, it-järjestelmäkustannuksiin ja henkilöstökuluihin.

– Tähän mennessä tehdyissä säästöissä painopiste on ollut vuoden 2019 taloudessa. Toimenpiteet ovat kuitenkin osoittautuneet riittämättömiksi tuleville vuosille 2020–2023, pääjohtaja Antti-Jussi Oikarinen sanoo tiedotteessa.

Ruokavirasto edistää, valvoo ja tutkii elintarvikkeiden turvallisuutta ja laatua, eläinten terveyttä ja hyvinvointia, kasvinterveyttä sekä maa- ja metsätalouden tuotantoon käytettäviä lannoitevalmisteita, rehuja, kasvinsuojeluaineita ja lisäysaineistoja. Virasto myös vastaa EU:n maataloustuki- ja maaseuturahastojen varojen käytöstä Suomessa, toimii EU:n maksajavirastona sekä kehittää ja ylläpitää tietojärjestelmiä ja sähköisiä asiointipalveluja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.