Helsingin Hietalahden ampumisen taustalla kahden suvun riita, epäillyn sukua oli painostettu lähtemään Suomesta

Poliiseja ampumapaikalla Helsingin Hietalahdessa heinäkuussa. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa

STT

Poliisi kertoo, että Helsingin keskustassa Hietalahdessa kesällä ollut ampuminen liittyy kahden suvun välienselvittelyyn. Poliisin mukaan sukujen välillä oli ollut riitaa jo pidemmän aikaa. Riidan syy ei kuitenkaan ole selvinnyt poliisille.

Ampumisessa haavoittui kaksi miestä. Kolmas mies on tapauksessa asianomistajana, koska hän oli toisen haavoittuneen välittömässä läheisyydessä.

Ampumisesta on epäilty kolmekymppistä miestä. Miestä oli poliisin mukaan pahoinpidelty kolmesti ennen ampumista ja hänen sukuaan oli painostettu lähtemään Suomesta.

Viimeisin pahoinpitely oli poliisin mukaan tapahtunut ampumista ennen puolenpäivän aikaan. Pahoinpidelty mies oli poliisin mukaan hakenut kotoaan sotilaskäyttöön tarkoitetun pistoolin ja lähtenyt liikkeelle pakettiautolla.

Helsingin keskustassa hän oli nähnyt henkilöautossa kolme toisen suvun jäsentä. Epäilty oli törmännyt kolmikon autoon, minkä jälkeen miehet poistuivat autoista. Epäilty ampui neljä laukausta, joista kaksi osui henkilöauton matkustajiin, poliisi kertoo.

Sivulliset eivät loukkaantuneet ampumisessa.

Esitutkinta asiassa on valmistumassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.