Englannin ruumisrekan kuljettajan vangitsemista jatkettiin

Poliisi saattoi viime viikolla rekkaa, josta ruumiit löydettiin. Lehtikuva/AFP

STT

Britanniassa oikeus on jatkanut Essexin ruumisrekan kuljettajan vangitsemista.

25-vuotiasta pohjoisirlantilaista kuljettajaa syytetään 39 taposta, ihmissalakuljetuksesta, laittoman maahanmuuton järjestämisestä ja rahanpesusta.

Miehen kuljettaman rekan kontista löytyi viime viikolla kahdeksan naisen ja 31 miehen ruumiit. Heistä suurimman osan epäillään olevan lähtöisin Vietnamista.

Jutussa on miehen lisäksi ainakin kolme muuta epäiltyä, jotka brittipoliisi päästi viikonloppuna vapaaksi takuita vastaan. Vapaaksi päästettiin 48-vuotias pohjoisirlantilainen mies sekä 38-vuotiaat mies ja nainen Englannista. Heitä on kuultu epäiltynä tapoista ja ihmissalakuljetuksesta.

Ruumisrekan kuljettajan tapaus on tänään Britannian oikeusistuimen käsittelyssä. Viranomaisten mukaan mies ei ole paikalla Chelmsfordissa Essexissä järjestettävässä istunnossa, vaan osallistuu siihen videolinkin välityksellä.

Poliisilla on kiinni otettuna myös toinen mies, joka Belgian viranomaisten mukaan ajoi rekkakontin Zeebruggen satamaan, mistä se jatkoi matkaansa Englannin kanaalin yli. Irlannin poliisi otti miehen kiinni Dublinissa lauantaina.

BBC:n mukaan Essexin poliisi haluaa kuulla miestä tapauksesta, mutta ei ole kertonut, mistä häntä mahdollisesti epäillään.

Ruumiit löytyivät rekan kontista Essexissä Englannissa viime viikon keskiviikkona.

BBC kertoo poliisin tutkivan myös väitteitä, että tragediarekka kuului kolmen rekan saattueeseen. Joidenkin tietojen mukaan ajoneuvoissa saattoi olla yhteensä noin sata ihmistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.