Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Miksi Lahden tuliterä lukio ei houkuta opiskelijoita? Gaudiaan puolet vähemmän ensisijaisia hakijoita kuin aloituspaikkoja

"Uskon vahvasti, että hakijoiden määrä lisääntyy", sanoo Gaudian rehtori Jyrki Rosti. Lyseon yleislinja oli hakijamäärältään Lahden suosituin lukiokohde toisen asteen yhteishaussa.

Lahden uudessa Gaudia-lukiossa on hakijan markkinat. Gaudian yleislinjalle oli tänä vuonna toisen asteen yhteishaussa 189 ensisijaista hakijaa, vaikka aloituspaikkoja on jaossa 360. Ensisijaisia hakijoita oli siis lähes puolet vähemmän kuin aloituspaikkoja. Rehtori Jyrki Rostin mukaan yleislinjan hakijamäärä laski hieman viime vuodesta.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 6 kk 5,90 €/kk Tilaa 2 kk 15 €/kk

Tilaajana saat enemmän

  • Tilaajana saat monipuolista luettavaa vuoden jokaisena päivänä. Tarkista paikalliset puheenaiheet ja lue kiinnostavimmat juttumme jatkuvasti päivittyvästä ESS.fi-verkkopalvelusta. Tee tilaus ja valitse juuri sinulle sopivin tapa lukea.