Sisäministeriön kansliapäällikkö vaihtuu – Ilkka Salmi palaa Brysseliin

Ilkka Salmen toimipaikkana on EU:n pelastuspalveluiden ja humanitaarisen avun operaatioiden pääosasto. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

STT

Sisäministeriön kansliapäällikkö Ilkka Salmi palaa takaisin EU-komissioon. Salmi on nimitetty johtajaksi, jonka vastuulla on varautuminen erilaisiin katastrofeihin ja niiden ehkäisy.

Salmen toimipaikkana on EU:n pelastuspalveluiden ja humanitaarisen avun operaatioiden pääosasto. Osaston tehtävänä on auttaa pelastamaan ihmishenkiä, ehkäistä ja lievittää inhimillistä kärsimystä sekä turvata kriisien koettelemien väestöryhmien koskemattomuus ja ihmisarvo, komission verkkosivuilla kerrotaan.

Oikeustieteen kandidaatti, varatuomari Salmi ehti toimia sisäministeriön kansliapäällikkönä viime vuoden kesästä. Kansliapäällikkönä hän on johtanut sisäministeriötä ministeri Maria Ohisalon (vihr.) apuna.

Aiemmin Salmi on työskennellyt Euroopan komissiossa turvallisuusjohtajana, Euroopan unionin tiedustelu- ja tilannekeskuksen johtajana sekä suojelupoliisin päällikkönä.

Muuton taustalla ovat hänen mukaansa perhesyyt. Hänen perheensä asuu vakituisesti Brysselissä.

– Nyt kun uusi komissio on aloittamassa työnsä, vapautui pesti, johon halusin tarttua, Salmi kertoi.

Työn alkamisajankohta ei ole vielä selvillä. Uudessa tehtävässään Salmi on kokoamassa unionin laajuista riskianalyysia jäsenmaiden toimittamien arvioiden pohjalta. Kyse on varautumisesta niin luonnonkatastrofeihin kuin ihmisen aiheuttamiin kriiseihin.

Toinen puoli työstä liittyy varautumiseen EU:n ulkopuolella, koska samalla osastolla vastataan humanitaarisen avun toimittamisesta maailman kriisialueille.

– EU on yksi suurimmista humanitaarisen avun toimittajista. Teemme analyysitoimintaa siitä, mihin meidän pitäisi varautua unionin ulkopuolella, Salmi kertoo STT:lle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kuusi päijäthämäläistä taksiyrittäjää kimpaantui Kela-kyytien menettämisestä – Sopimusrikkomuksesta vaaditaan yli 700 000 euron korvauksia
 2. Päijät-Hämeen matkailualan yrittäjät tekevät yhteistyötä, jotta täällä ensi kertaa lomailevat ihastuisivat alueeseen: "Meidän pitää hurmata heidät", toteaa Lahti Regionin toimitusjohtaja
 3. Mika Lehto heräsi toukokuun alussa avunhuutoihin mökillään Sysmässä ja pelasti vedenvaraan joutuneen miehen – Päijät-Hämeen pelastuslaitos palkitsi uroteosta
 4. Lahti Aqua -konsernissa vakava työtapaturma – kätensä menettänyt vaatii oikeusteitse korvauksia
 5. Kortteliliigan Ropponen muistuttaa perinteisten tukijoiden ahdingosta – ei laskua ensimmäiseksi heille
 6. Vääksyn seurakuntakodin rakennustyömaalla on tehty töitä jo reilu viikko – katso ilmakuvat työmaalta
 7. Lahden Mustankallion tunnelin valaisinviat korjataan – tunneli pois käytöstä
 8. Tutkijatohtori on myös performanssitaiteilija – Rebekah Rousi on pitänyt 27 tunnin luentomaratoneja elinikäisestä oppimisesta
 9. Eduskunta kannattaa EU:n Green Dealia – Katso eduskuntaryhmien vastaukset
 10. 26.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Tartuntojen määrä kasvoi yhdellä eilisestä
 11. Pienet kaupat kasvattavat suosiotaan, ja kulutuskäyttäytymisen muutosta on havaittu Lahdessakin – "Suuren ostoskärryn täyttäminen ei välttämättä enää ole ykkösjuttu"
 12. KymiRingin tapahtumatoiminta alkaa kesällä pienimuotoisesti – "Ensisijaisena tavoitteena on vuokrata rataa ryhmille"
 13. Isoja organisaatioita kipparoidaan läpi koronan viestintä edellä, mutta ajan epävarmuus vaatii pomoiltakin paljon – "Johtajallakin on lupa olla ajoittain hämmentynyt"
 14. Saara Larkion Esalainen: Pois alta, täysi taimikärry tulee sinua kohti, eikä meitä pysäytä kuin lokakuu
 15. Pääkirjoitus: Yhtymäkokouksen loputon farssi ei naurata enää ketään

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.