Samsungin tulos romahti odotetusti yli 50 prosenttia

Muistipiirien laskeva hinta painaa Samsungin tulosta. Lehtikuva/AFP

STT

Elektroniikkajätti Samsung Electronicsin kolmannen vuosineljänneksen tulos on pudonnut 52 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Eteläkorealaisyhtiön tulos oli 5,4 miljardia dollaria.

Romahdus oli odotettu. Yhtiö antoi aiemmin lokakuussa tulosvaroituksen.

Kyseessä on jo neljäs perättäinen vuosineljännes, jolloin Samsungin tulos heikkenee, ja analyytikot uumoilevat luisun jatkuvan myös kuluvana vuosineljänneksenä.

Samsungin tulosta rasittaa erityisesti muistipiirien laskenut kysyntä ja hinta. Muistipiirejä käytetään muun muassa älypuhelimissa, tietokoneissa ja palvelimissa.

Samsung on maailman johtava älypuhelinten myyjä. Myyntiä seuraavan IHS Markitin mukaan se pitää hallussaan 23 prosentin osuutta älypuhelinmarkkinasta, perässään kiinalaiset Huawei ja Oppo sekä yhdysvaltalainen Apple .

Älypuhelinten markkinat ovat kuitenkin hiipuneet. Kuluttajat eivät enää vaihda uusimpiin älypuhelinmalleihin yhtä hanakasti kuin vielä muutama vuosi sitten, koska suuret innovaatiot ovat harvassa.

Samsung kuitenkin kertoo, että sen puhelinmyyntiä on kasvattanut kalliimman luokan Galaxy Note 10 -puhelimen myynti ja keskihintaisten puhelinmallien myynti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Päijät-Hämeen kausityöntekijöiden koronatartuntoihin tiukka vastaveto - Ukrainalaista työvoimaa ei haluta Suomeen yhtään enempää
 2. Lahden eteläinen kehätie etenee: Luhdantaustankatu avataan ajoneuvoliikenteelle torstaina
 3. Kun neljä lasta ja aikuinen mies joutuivat veden varaan Heinolan Jyrängönvirrassa, oli Yrjö Ristola jo irrottamassa omaa venettään laiturista: "Ilman pelastusliivejä sieltä olisi haettu ruumiita"
 4. Tilauskirjat: Korona iski ilmailualan pintakäsittelylaitoksiin erikoistuneen lahtelaisen Galvatekin liiketoimintaan kovaa – miljoonien tilaukset lykkääntyivät, mutta katse on jo käännetty valoisaan tulevaisuuteen
 5. Kadonnut 22-vuotias nainen löytyi kunnossa
 6. Henkilöauto törmäsi kovalla vauhdilla puuhun Lahdessa
 7. Heinolan Alkoon kesätöitä hakemaan marssinut Ulla Mäkinen istuu nykyään pöydän toisella puolella – "Haastatteluissa arvostan positiivisia ja iloisia hakijoita"
 8. Eläinsuojeluneuvoja Sallamaari Simpanen auttaa pulassa olevia eläimiä kellonaikaa katsomatta – "Välillä joku sanoo, että pitäisi antaa luonnon hoitaa"
 9. Moottoripyöräilijä törmäsi henkilöautoon ja loukkaantui Lahdessa - epäillään ajaneen päin punaisia
 10. Koronatartunnan saaneista Päijät-Hämeen kausityöntekijöistä yksi on tehohoidossa – Ruokavirasto vakuuttaa: korona ei leviä mansikan kautta
 11. Näin paljon Suomessa voi tienata voittamalla urheilukilpailun – kaksi lajia täysin omilla luvuillaan
 12. Kymmenet tuhannet kiinteistöt eivät vieläkään täytä "paskalain" vaatimuksia – Valvontaa tehdään lähinnä naapurien valitusten perusteella
 13. Telttailu ei vaadi kansallispuistoon lähtemistä, vaan yöpyä voi niin lähimetsässä kuin kotipihallakin – lue aktiiviretkeilijän telttailuvinkit ja tärpit päijäthämäläisistä kohteista
 14. Harva ihminen on täysin symmetrinen – kehon toispuoleisuus voi aiheuttaa kipua sekä ongelmia liikkuvuuteen ja voimantuottoon
 15. Etlarin gallup Lahden torilla: Maatalouden kausityöntekijöillä on ollut Päijät-Hämeessä koronavirustartuntoja – huolettaako?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.