Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

"Ei onnistu", sanoo Hanna Koskela Kiinteistöliitto Päijät-Hämeestä – uusi energiatehokkuusdirektiivi saattaa vaatia tuhansia remontteja Päijät-Hämeessäkin

Yrityksistä arvioidaan, että remontin tekijöitä kyllä riittää, mutta tarvikkeista voi tulla pulaa. Ara hyväksyi viime vuonna jopa 95 prosenttia energia-avustusten hakemuksista. Energiaremontti voi kannattaa siinäkin mielessä, että energiatehottomia rakennuksia voi olla vaikea myydä.

Mikäli EU:n energiatehokkuusdirektiivi tulisi voimaan, se saattaisi koskea tuhansia päijäthämäläisiä rakennuksia. Suomessa nousi kohu viime viikolla, kun Euroopan parlamentti hyväksyi kannan, jonka mukaan G-, E- ja F-energialuokan rakennusten energiatehokkuutta pitäisi parantaa asteittain vuosiin 2030 ja 2033 mennessä. Sen on pelätty johtavan kalliisiin remontteihin. Vielä ei kuitenkaan tiedetä, missä muodossa direktiivi mahdollisesti tulee voimaan.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 6 kk 5,90 €/kk Tilaa 2 kk 15 €/kk

Tilaajana saat enemmän

  • Tilaajana saat monipuolista luettavaa vuoden jokaisena päivänä. Tarkista paikalliset puheenaiheet ja lue kiinnostavimmat juttumme jatkuvasti päivittyvästä ESS.fi-verkkopalvelusta. Tee tilaus ja valitse juuri sinulle sopivin tapa lukea.