Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Yle: Lahti harkitsee uudenlaisia varoituslaitteita vaaralliselle suojatielle

Lahdessa saatetaan kokeilla uudenlaista tutkateknologiaa suojatieturvallisuuden parantamiseksi. Tutkateknologiaan perustuva järjestelmä tarkkailee suojatietä käyttäviä jalankulkijoita ja pyöräilijöitä sekä sitä lähestyviä autoja. Kokeilusta uutisoi tiistaina Yle.

Järjestelmässä suojatien kummallakin puolella on varoitusvalot ja valaistut suojatiemerkit, jotka syttyvät kun suojatietä lähestyy jalankulkija tai pyöräilijä. Suojatien käyttäjää varoitetaan tarvittaessa myös äänimerkillä, jos tutka havaitsee auton tulevan suojatietä kohti liian kovaa.

Lahden kaupungin liikenneinsinööri Juhana Polojärvi kertoo Ylelle, että järjestelmää on tarkoitus kokeilla tämän vuoden aikana Karjalankadun itäpäässä Möysän kiertoliittymän lähellä, jos rahoitus järjestyy. Kyseisellä suojatiellä joku loukkaantuu melkein vuosittain, Polojärvi sanoo.

Vastaavat suojatiet ovat vielä harvinaisuus Suomessa. Uuden laitteiston kustannusarvio on 40 000 euroa. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee asiaa keskiviikkona.