STT tekee Yleisradion uutistoimituksen yövuoroja joulukuusta alkaen

Yhteistyö Ylen kanssa ei vaikuta STT:n muihin asiakkaisiin, joiden uutispalvelu jatkuu ennallaan. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

STT

Suomen Tietotoimisto alkaa tehdä Yleisradion uutistoimituksen yövuoroja joulukuusta alkaen. STT ja Yleisradio ovat solmineet asiaa koskevan yhteistyösopimuksen.

Yhteistyö Ylen kanssa ei vaikuta STT:n muihin asiakkaisiin, joiden uutispalvelu jatkuu ennallaan.

Joulukuusta alkaen Yleisradion tiloissa Pasilassa työskentelee joka yö kaksi ihmistä, jotka vastaavat Ylen uutistoimituksen tehtävien hoitamisesta. Lisäksi STT:llä on edelleen joka yö vähintään kaksi omaa toimittajaa uutistoimiston yövuoroissa, jotka tehdään Australian Sydneystä.

"Uutisaamulle parhaat lähtökohdat"

Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittajan Riikka Räisäsen mukaan yhteistyöllä halutaan vahvistaa suomalaisen media monimuotoisuutta ja toimintaedellytyksiä.

– Saamme yönaikaiseen uutistoimintaamme tunnetun journalistisen kumppanin. STT:n toimituksellinen rekrytointi- ja johtamisosaaminen sekä STT:n uutisorganisaation koko ketjun tuki varmistavat yöpäivystykselle ja nousevalle uutisaamulle parhaat lähtökohdat, hän sanoo tiedotteessa.

STT:n toimitusjohtaja Kimmo Pietisen mielestä on hieno asia, että Yle luottaa STT:hen tämän vastuullisen tehtävän hoitamisessa.

– Hieno asia on niin ikään se, että STT:n rooli ja merkitys suomalaisten vastuullisten uutismedioiden palvelijana vankistuu, Pietinen sanoo.

STT siirsi oman yövuorotoimintansa Australiaan vuonna 2014. Siellä "kenguruvuorolaiset" tekevät päivävuoroja ja uutisoivat kotimaan ja ulkomaiden yöajan tapahtumia ja huolehtivat STT:n hälytyspalveluista.

Työkierrossa Australiassa on kulloinkin neljä omaa toimittajaa, joiden työkomennus kestää keskimäärin vuodesta kahteen. Myös esimerkiksi muut pohjoismaiset uutistoimistot hoitavat yövuorojaan Australian uutistoimiston AAP:n tiloista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. SAK:n varapuheenjohtaja Matti Huutola yhdistäisi SAK:n ja STTK:n – pomo-duunari-asetelma ei ole este
 2. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 3. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika
 4. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 5. Ei sähköverkolle, ei lääkäreille, ei varuskunnalle, ei valokuidulle – Iitti sanoo melkein aina ei, ja sekös Johannes Niemeläistä riemastuttaa
 6. Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia Nelostiellä yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois"
 7. Marin: Hallitus käsittelee torstaina rajojen terveysturvallisuutta, maskeja ja etätyötä
 8. Koulujen lukuvuosi alkoi Lahdessa, pienessä Kivijärven kyläkoulussa opettajia huolettavat koulukuljetusten olemattomat turvavälit – "Vesittää koko homman, jota täällä teemme"
 9. Nastolalaisen konkaripoliitikon autokokoelman kohtaloa puidaan nyt hallinto-oikeudessa
 10. Riskimaista Helsinki-Vantaalle saapuville ei pakkokaranteenia
 11. Ensimmäisen koulupäivän liikenne sujui Lahdessa rauhallisesti – poliisi muistuttaa tarkkaavaisuudesta erityisesti Launeen monitoimitalo Lähteen kohdalla
 12. Lauantaina ajetaan koronatauon jälkeen vihdoin rallia Päijät-Hämeessäkin
 13. Lahden Kortteliliigalle jäi luu käteen osapuolien vuokrakiistassa – uudet tilat olisi löydettävä nopeasti: "V*tuttaa"
 14. Vili Uuskallion Esalainen: Hämeenkadun ja Vesijärvenkadun kulman rappiotalo pahentaa Lahden keskustan turvattomuutta
 15. Sormet ovat tehtailijan silmät – lähes sokea Timo Laitinen on pyörittänyt huonekalutehdastaan Hollolassa kohta 50 vuotta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.