Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Meidän juttu | Lahden ratsastajat: Kansanedustajaehdokkaat vierailivat Takkulan avoimissa ovissa laskiaisena

Ehdokkaat Hilkka Kemppi (kesk.), Venla Väli-Torala (kok.) ja Sari Niinistö (kok.) vierailivat Takkulan ratsastuskeskuksen ja Lahden Ratsastajat ry:n yhteisessä laskiaistapahtumassa sunnuntaina 19. helmikuuta.

Poliitikot saivat kuulla hevosalan tulkinnanvaraisesta arvonlisäkohtelusta, joka kurittaa muutenkin haastavassa tilanteessa olevaa yritys- ja harrastajakenttää. Korkea arvonlisävero kilpailumielessä harrastaville lapsille ja nuorille ei auta muutenkin kallista lajia, joka saa hyvin vähän yhteiskunnan tukea ja jossa kulut näkyvät kaikki hinnoissa.

Nuorten vaikea mielenterveystilanne näkyy talleillakin, ja tästäkin kerroimme poliitikoille. Yhteistyö hyvinvointialueen ja kuntien kanssa sisältää paljon käyttämättömiä mahdollisuuksia. Toivomme ratsastukselle tasavertaista kohtelua, ja tästä on Lahden kaupungilla alkamassa liikuntaselvitys.

Ehdokkaat pääsivät myös nauttimaan itsekin hevosten kanssa toimimisesta ja esimerkiksi kokeilemaan hiihtoratsastusta. Takkulan laskiaistapahtumassa kävi useita satoja hevosten ystäviä ja esimerkiksi kepparirata oikeassa maneesissa ja poneille heinien syöttely oli monelle lapselle uusi elämys.