Georgievan valinta IMF:n johtoon käytännössä varmaa

Georgieva toimii nyt Maailmanpankin toimitusjohtajana. Lehtikuva/AFP

STT

Bulgarialainen Kristalina Georgieva on lähes varmasti nousemassa Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n johtoon. IMF tiedotti maanantaina, ettei Georgievalle ole ilmaantunut vastaehdokkaita, ja IMF:n hallituksen tavoitteena on viimeistellä pääjohtajanimitys lokakuun 4. päivään mennessä.

Georgieva toimii nyt Maailmanpankin toimitusjohtajana. IMF:n pääjohtajan paikka vapautui Christine Lagardelta, joka on siirtymässä Euroopan keskuspankin johtoon.

IMF:n pääjohtajaksi oli tarjolla myös Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn, joka kuitenkin vetäytyi kisasta ennen kuin EU-maat äänestivät omaksi ehdokkaakseen Georgievan.

66-vuotiaan Georgievan valintaa mutkisti aiemmin sääntö, jonka mukaan IMF:n pääjohtajana aloittavan olisi oltava alle 65-vuotias. Rahasto poisti ikärajapykälän viime viikolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Ei sähköverkolle, ei lääkäreille, ei varuskunnalle, ei valokuidulle – Iitti sanoo melkein aina ei, ja sekös Johannes Niemeläistä riemastuttaa
 2. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 3. Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia Nelostiellä yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois"
 4. Marin: Hallitus käsittelee torstaina rajojen terveysturvallisuutta, maskeja ja etätyötä
 5. Koulujen lukuvuosi alkoi Lahdessa, pienessä Kivijärven kyläkoulussa opettajia huolettavat koulukuljetusten olemattomat turvavälit – "Vesittää koko homman, jota täällä teemme"
 6. Nastolalaisen konkaripoliitikon autokokoelman kohtaloa puidaan nyt hallinto-oikeudessa
 7. Riskimaista Helsinki-Vantaalle saapuville ei pakkokaranteenia
 8. Ensimmäisen koulupäivän liikenne sujui Lahdessa rauhallisesti – poliisi muistuttaa tarkkaavaisuudesta erityisesti Launeen monitoimitalo Lähteen kohdalla
 9. Lauantaina ajetaan koronatauon jälkeen vihdoin rallia Päijät-Hämeessäkin
 10. Lahden Kortteliliigalle jäi luu käteen osapuolien vuokrakiistassa – uudet tilat olisi löydettävä nopeasti: "V*tuttaa"
 11. Vili Uuskallion Esalainen: Hämeenkadun ja Vesijärvenkadun kulman rappiotalo pahentaa Lahden keskustan turvattomuutta
 12. Sormet ovat tehtailijan silmät – lähes sokea Timo Laitinen on pyörittänyt huonekalutehdastaan Hollolassa kohta 50 vuotta
 13. Suomessa todettu 19 uutta koronavirustartuntaa
 14. Valtionvelka nousee arviolta 132 miljardiin euroon – VM:n budjettiehdotus ensi vuodelle on 61,6 miljardia euroa
 15. Hanhituhoja korvataan nopeutetusti, 2,7 miljoonan euron hakemuspotista osa kohdistuu Päijät-Hämeeseen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.