Porvoossa pahoinpideltiin rehtori ja koulumatkalla ollut lapsi aamulla – poliisi ottanut kiinni yhden epäillyn

Seuran mukaan paikalla on useita poliisipartioita. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

STT

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo STT:lle, että se tutkii kahta tänään tapahtunutta pahoinpitelyä Porvoossa. Tapausten takia poliisi on ottanut kiinni nuorehkon aikuisen miehen.

Miehen epäillään pahoinpidelleen henkilökuntaa Porvoon Pääskytien koululla tänä aamuna. Poliisin mukaan hänen osuuttaan toiseen, aiemmin tapahtuneeseen pahoinpitelyyn selvitetään.

Koulun rehtori kertoi Kimmo Sirén STT:lle, että häiritsevästi käyttäytynyt noin 30-vuotias mies löi häntä kasvoihin koulun pihalla sen jälkeen, kun hän oli käskenyt miestä poistumaan.

Porvoon kaupungin mukaan sama tekijä löi myös koulumatkalla ollutta lasta. Itä-Uudenmaan poliisi vahvistaa STT:lle, että toinen pahoinpitelyepäily koskee alaikäistä lasta, joka oli ollut matkalla kouluun. Poliisin mukaan kiinni otetun miehen osuutta tapaukseen selvitetään vielä.

Poliisi sai epäillyn kiinni Porvoon keskustan alueelta. Epäillyn henkilöllisyys selvisi poliisin omien tutkimusten kautta. Mies on poliisille entuudestaan tuttu, Itä-Uudenmaan poliisista kerrotaan.

Poliisi ei ole vielä päässyt puhuttamaan miestä, eikä hänen mahdollisesta motiivistaan ole tietoa. Poliisin tietojen mukaan epäilty ei ole kenenkään koulun oppilaan vanhempi. Tiedossa ei kuitenkaan ole, onko hänellä jokin suhde tai yhteys Pääskytien kouluun.

Poliisi pyrkii puhuttamaan miestä huomenna.

Oppilaat odottivat lukkojen takana

Rehtorin mukaan häneen kohdistunut pahoinpitely tapahtui aamulla, kun hän oli mennyt selvittämään tilannetta koulun pihalla.

– Ennen kello yhdeksää oppilaat tulivat minun työhuoneeseeni ja kertoivat, että ulkona on häiritsevästi käyttäytyvä mies. Pyysin häntä menemään muualle, ja hän tuli luokseni ja löi minua kasvoihin, rehtori Sirén sanoo.

Tämän jälkeen paikalle tuli muita aikuisia ja mies poistui.

– Sitten oli tieto, että hän olisi palannut, mistä syystä oppilaat menivät luokkatiloihin ja odottivat lukkojen takana noin puoli tuntia.

Tieto miehen palaamisesta osoittautui Sirénin mukaan virheelliseksi.

Oppilaiden vanhempia on tiedotettu Wilman kautta, ja koulu tarjoaa keskusteluapua sitä tarvitseville.

Tapauksesta tiedotti aiemmin tänään Itä-Uudenmaan poliisi Twitterissä.

– Porvoossa Pääskytien koulussa on tapahtunut koulun henkilökuntaan kohdistunut pahoinpitely. Epäilty tekijä on koulun ulkopuolinen henkilö. Tapahtumasta ei aiheutunut oppilaille vaaraa. Itä-Uudenmaan poliisi jatkaa tapahtuman selvittämistä, tviitissä sanotaan.

Välikohtauksesta kertoi ensin Seura-lehti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jokelan kartanossa vaihtuvat omistajat – lauantaina pidettiin tyhjennyskirppis, jonne oli tullut väkeä ainakin Espoosta saakka
 2. Mattssonin Luomumarjatilalla Asikkalan Kurhilassa avattiin lettukahvilan ovet, "roskainen" lettutaikina herättää kummastusta
 3. "Aina on kiva juosta, kun mihinkään ei satu" – Pajulahdessa leireilevä Annemari Kiekara avasi "ratakautensa" KymiRingillä
 4. Parikymppinen lahtelaismies käytti hyväkseen 15-vuotiasta huostaan otettua lasta
 5. ESS:n kesäkalakisassa hurjat taimenet jytistivät verkkoja – myös 10-vuotias ensikertalainen sai saalista
 6. Päijät-Hämeen maastopyöräilypolut tekevät vaikutuksen ulkopaikkakuntalaisiin – poimi ohjaajien reittivinkit ja neuvot lenkin suunnitteluun
 7. Rapistuva Pyhäniemen kartano odottaa remonttia – "Kokonaisilme siellä on synkän näköinen"
 8. Reipas katkaisi orastavan tappioputkensa – "Vettä tuli kuin saavista kaatamalla"
 9. Hollolan Kiikunlähteelle johtava Kiikuntie rajataan vain asukkaiden käyttöön – autot on jatkossa pysäköitävä yli kilometrin päähän lähteestä
 10. Elokuva-arvio: Spike Leen Da 5 Bloods on ajankohtainen ja vaikuttava - Jasper Pääkkönen tekee pienen mutta oleellisen roolin
 11. Päijät-Hämeessä todettu neljä uutta koronavirustartuntaa - liittyvät kahteen tunnistettuun tautiryppääseen
 12. Mökkikalastajan tärkeimmät säännöt: tainnuta, verestä, jäähdytä ja perkaa
 13. Erin esiintyy syksyllä Lahdessa
 14. Tähdet, tähdet -ohjelmaan pyydetty Konsta Hietanen ei halua valmistautua koitokseen liikaa – "En meinannut penkissäni pysyä, kun soitto tuli"
 15. Lukijalta: Mitä oikeuksia on kehitysvammaisella?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.