Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Vedenkeittokehotus päättyi Asikkalassa, putkirikkoa korjataan torstain vastaisena yönä

Asikkalassa talousvettä ei tarvitse enää keittää. Asikkalan kunta tiedotti keskiviikkona, että vedenkeittokehotus puretaan, sillä vesinäytteissä ei ole todettu verkoston likaantumista osoittavia mikrobeja.

Vesinäytteet otettiin maanantaina, ja seuraavan kerran näytteet otetaan torstaina.

Aurinkovuoren Veden verkostossa sattui putkivuoto viime viikonloppuna. Terveysviranomaiset antoivat lauantaina varotoimenpiteenä vedenkeittokehotuksen Vesivehmaan, Loukkuharjun, Tynnyrikiven, Vehkoon ja Pasolanharjun alueille.

Vesilinjaston klooraus jatkuu vielä varotoimenpiteenä korjauksen ajan. Putkirikon korjaustöitä tehdään Simeoninpolulla keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Kunnan tiedotteen mukaan korjaus aiheuttaa melua kello 22–6, ja tuolloin vedet ovat poikki osassa kotitalouksista Pirppulassa ja Iso-Laakkalassa. Voit katsoa tarkan alueen kunnan nettisivuilta.

Kunta neuvoo korjauskohdan läheisyydessä olevia talouksia varaamaan vettä korjaustyön ajaksi.

Vesikatkon jälkeen kylmää vettä kannattaa juoksuttaa, jos veden maku tai väri poikkeaa tavallisesta. Värjäytynyttä vettä ei suositella käytettäväksi talousvetenä. Myös pyykinpesua on syytä välttää heti vesikatkon jälkeen, jos vesi on värjäytynyttä.