Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Asikkalassa veden keittokehotus voimassa toistaiseksi, vesinäytteitä otetaan maanantaina

Asikkalassa vedenkeittokehotus on voimassa toistaiseksi. Asikkalan kunta tiedotti sunnuntai-iltana, että myös veden kloorausta jatketaan.

Aurinkovuoren Veden verkostossa Asikkalassa sattui putkivuoto lauantaina. Terveysviranomaiset antoivat varotoimenpiteenä vedenkeittokehotuksen aluksi Vesivehmaan, Loukkuharjun ja osittain Tynnyrikiven alueelle. Aamupäivällä kehotus laajeni Vehkoon, Pasolanharjun ja koko Tynnyrikiven alueille. Kunta julkaisi sivuillaan myös kartan alueista, joita kehotus koskee.

Iltapäivällä kunta tiedotti, että putkirikko vesihuoltoverkossa oli paikannettu ja vikaa korjataan. Varayhteys oli avattu, ja vesilinjaston paineet oli saatu palautettua. Lyhytaikaisia vesikatkoksia saattaa kuitenkin esiintyä Jukolanpellon alueella, ja paineet saattavat heilahdella Loukkuharjussa sekä Jenkkapirtin–lentoaseman alueella.

Kunta kertoi myös, että vesilinjaston klooraus käynnistetään lauantai-iltapäivän aikana, ja se aiheuttaa veteen kloorinmakua. Keitettyä vettä voi kuitenkin käyttää normaalisti. Veden keittokehotus säilyy toistaiseksi jutun alussa mainituilla alueilla.

Korjaustyöt jatkuvat ensi viikolla. Veden laatuhäiriöiden selvittämiseksi vesinäytteitä otetaan maanantaina. Tuloksia on odotettavissa kaksi päivää näytteidenoton jälkeen.

Vesikatkon jälkeen veden maku tai väri voi olla tavallisesta poikkeava. Kunnan tiedotteen mukaan kylmää vettä kannattaa juoksuttaa, jotta maku- ja värihaitta häviäisi. Värjäytynyttä vettä ei suositella käytettäväksi talousvetenä. Myös pyykinpesua on syytä välttää heti vesikatkon jälkeen, jos vesi on värjäytynyttä.

Vesijakelupisteet poistettiin kunnan varikolta ja Vesivehmaan koululta lauantaina iltapäivällä.

Uutista päivitetty kello 11.46 uusilla veden keittokehotusalueilla. Kello 17.22: tiedoilla vian paikantamisesta, keittokehotuksen jatkumisesta ja muista vedenkäytön suosituksista. 26.2. kello 18.52: lisätty tieto, että vedenkeittokehotus jatkuu ja vesinäytteitä otetaan maanantaina.