EU:n maatalousministerit keskustelevat Helsingissä keinoista sitoa hiiltä entistä enemmän maaperään

Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) isännöimät kokousvieraat tutustuvat myös suomalaiseen maatilaan ja metsänhoitoon. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

STT

EU:n maatalousministerit keskustelevat ensi viikolla Helsingissä siitä, miten maaperään voitaisiin sitoa entistä enemmän hiiltä. Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) isännöimät kokousvieraat tutustuvat myös suomalaiseen maatilaan ja metsänhoitoon.

Sopivilla viljelymenetelmillä ja maankäytön ratkaisuilla pellot voivat sitoa nykyistä enemmän hiiltä ilmakehästä ja toimia hiilivarastoina. Viime vuosikymmeninä peltojen hiilivarastot ovat EU:ssa yleisesti pienentyneet. Maatalousministereiden epävirallisessa kokouksessa pohditaan, miten hiilensidontaa maataloudessa voitaisiin parhaiten edistää muun muassa tulevalla yhteisellä maatalouspolitiikalla ensi vuoden jälkeen.

– Viljelijöiden aktiivinen rooli ilmastohaasteiden ratkaisijana on keskeinen, siksi haluamme lisätä keskustelua hiilensidonnan tuomista mahdollisuuksista, Leppä sanoo tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.