Intian rannikkovartiosto takavarikoi yli tuhannen kilon huumelastin – vaatimattomassa aluksessa säkkikaupalla ketamiinia

Kuusi miestä ja lasti vietiin Andamaanien ja Nikobaarien pääkaupungin Port Blairin satamaan, jossa tutkijat kuulustelivat miehiä. Kuva: Lehtikuva/AFP

STT

Intian rannikkovartiosto kertoo takavarikoineensa yli tuhannen kilon painoisen lastin ketamiinia Intian valtamerellä. AFP:n mukaan ketamiinilastin arvo on arviolta 42 miljoonaa dollaria eli noin 38 miljoonaa euroa.

Takavarikon lisäksi rannikkovartiosto pidätti kuusi myanmarilaista miestä.

Rannikkovartioston lentokone oli huomannut keskiviikkona aluksen Intialle kuuluvien Nikobaarien lähettyvillä. Saariketjun lähistöllä havaitun, rannikkovartioston epäilykset herättäneen aluksen valot olivat olleet poissa päältä, kertoi maan puolustusministeriö tiedotteessa.

Alus ei vastannut, kun siihen yritettiin ottaa yhteyttä radion välityksellä.

Yli tuhat pakettia Kultaisen kolmion tuotoksia

Lopulta rannikkovartiosto nousi perjantaina alukseen, josta löytyi 57 säkkiä epäilyttävää ainetta.

– Alustavat analyysit paljastivat epäilyttävän aineen olleen ketamiinia ja aluksessa oli sitä yhteensä 1 160 kilon painoista pakettia, ministeriö kertoi.

Kuusi miestä ja lasti vietiin Andamaanien ja Nikobaarien pääkaupungin Port Blairin satamaan, jossa tutkijat kuulustelivat miehiä.

Viranomaisten mukaan miehet olivat kertoneet lähteneensä Myanmarista 14. syyskuuta. Puolustusministeriön mukaan miesten oli ollut määrä tavata toinen alus Malesian ja Thaimaan merialueiden välisen rajan lähettyvillä lauantaina.

Nikobaarit sijaitsevat lähellä Kaakkois-Aasiaa ja Myanmarin rannikkoa. Myanmarin, Laosin ja Thaimaan raja-alueilla sijaitsee lainsuojaton Kultaisen kolmion alue, jonka syrjäisissä viidakkolaboratorioissa valmistetaan suuria määriä muun muassa heroiinia ja metamfetamiinia. Viidakosta huumeet salakuljetetaan ympäri Aasiaa ja myös sen ulkopuolelle.

Kultaisen kolmion alueella valmistetaan toisiksi eniten huumeita koko maailmassa. Sitä tuotteliaampi alue löytyy Latinalaisesta Amerikasta.

A-klinikkasäätiön ylläpitämän Päihdelinkki-sivuston mukaan ketamiinia käytetään pääasiassa ihmisten ja eläinten nukutusaineena esimerkiksi leikkausten yhteydessä. Sen päihdekäyttö on lisääntynyt entisestään maailmalla 2010-luvulla, mutta keskusrikospoliisin tilastojen mukaan ketamiini on Suomessa kuitenkin harvinainen löydös.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kaikkein huono-osaisimmille maksettavassa tuessa isot alueelliset erot – kärjessä on niin pieniä kuntia kuin suurimpia kaupunkeja ja maakunnista Uusimaa
 2. Sadan asiantuntijan joukko tunnisti 17 ratkaisua, jotka Lahden on välttämättä tehtävä noustakseen koronakriisistä
 3. Kysymys ja vastaus: Miksi hyvinvointyhtymän ja THL:n koronavirusluvut eroavat toisistaan?
 4. Omakotitalo tuhoutui täysin tulipalossa Orimattilassa
 5. Lastenleirillä mennään lasten ehdoilla - "Emme opeta, että tämä on valssinaskel, vaan heitä tutustutetaan luovaan toimintaan"
 6. Poliisi taltutti päihtyneen kuskin kaasusumuttimella Päijät-Hämeen keskussairaalalla
 7. 4.6. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Yksi uusi tartunta, yksi potilas tehohoidossa
 8. Lahtelainen Assi Jokivirta jätti kampaajan työnsä ja lähti tavoittelemaan unelmiaan: nyt hän auttaa ihmisiä rentoutumaan
 9. Lahdessa kokeillaan uusia tölkki- ja pullotelineitä, ensimmäiset viisi tilattu tällä viikolla
 10. Kysymys ja vastaus: Miksi Lahden uimahallit pysyvät suljettuina?
 11. Siviilipalveluksen koulutusjakso siirtyi koronan vuoksi verkkoon – "Etäkoulutettaviin eriin otetaan sellaisia velvollisia, joilla on tiedossa oleva työpalveluspaikka"
 12. Perussuomalaisten kansanedustaja Ano Turtiainen on erotettu eduskuntaryhmästä
 13. Hämeenmaan ja Kymen Seudun Osuuskaupan autokaupat yhdistyvät
 14. Lahden Aleksin ylikulkusillalle tuli kaksi uutta vaihtoehtoa: tunneli tai jaettu katutila
 15. Päihtyneet kuskit jäivät kiinni kahdesti samana päivänä Päijät-Hämeessä – autossa ei ollut tuulilasia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.