Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Radio Voiman podcast | Asiantuntijat neuvovat yli 50-vuotiaita työhakemuksen ja cv:n tekemisessä: "Kokeneen hakijan ei kannata ihan ensimmäisiä mansikkapaikkoja sinne laittaa"

Päijät-Hämeessä on tällä hetkellä 6 200 yli 50-vuotiasta työtöntä työnhakijaa. Heistä te-toimiston puolella on vähän yli 3 000 ja kuntakokeilun puolella vajaa 3 000.

- Monilla aloilla on työvoimapulaa ja iästä viis. Kun on ammattitaitoa, asennetta ja halukkuutta tehdä, niin töihin pääsee, kertoo Hämeen te-toimiston asiantuntija Elina Ala-Sankola Radio Voiman haastattelussa. 

  Lahden kaupungin yrityskoordinaattori Johanna Korhonen on myös mukana järjestämässä tiistain tapahtumaa. Hän näkee, että yli 50-vuotiaiden työllistymisessä on eroja toimialoittain. 

- Toiselle alalle on helppo työllistyä, mutta toiselle voi olla haastavampaa. Työelämään tarvitaan asiantuntijuutta ja senioreita, toisille aloille toisia enemmän. 

Ala-Sankola kertoo, että monelle pitkään samassa työpaikassa olleelle ja sitten työttömäksi jäävälle voi tulla yllätyksenä, millaista työnhaku tänä päivänä on. 

- Työelämä on muuttunut hyvin paljon. Monelle tulee yllätyksenä erilaiset asiat, esimerkiksi digiloikka. Olen kuitenkin sitä mieltä, että asenne ratkaisee. Jos haluat tehdä töitä ja näyttää kyntesi, niin se kyllä onnistuu. 

Korhonen korostaa sitä, että oma arvo pitää tuoda esille työnantajille. 

- On äärimmäisen tärkeää osata myydä osaamistaan, kokemustaan ja vahvuuksiaan. 

Millainen sitten on hyvä työhakemus? 

- Se on rakennettu juuri kyseiseen työtehtävään. Siinä on huomioitu juuri ne asiat, mitä siinä tehtävässä tarvitaan, eikä se ole yleispätevä, vastaa Korhonen. 

- Hakemuksesta huokuu se, että olen kiinnostunut juuri tästä työpaikasta ja se, että on ottanut selvää työnantajasta ja työpaikasta. Myöskin se, että mitä annettavaa minulla olisi siihen työpaikkaan, jatkaa Ala-Sankola. 

Entä millainen tulisi cv:n eli ansioluettelon olla? 

- Helposti luettava, mutta ei monisivuinen. Vaikka osaamista ja kokemusta olisikin, niin se olisi mahdollisimman ytimekkäästi rakennettu. Tänä päivänä cv:hen kannattaa myös huomioida, mitä paikkaa hakee ja mitä kaikkia osaamisia siihen kannattaa laittaa, neuvoo Korhonen.

DuuniWork 50+ -rekrytointitapahtuma Fellmanniassa tiistaina 24.1. kello 15-17. Osoite: Kirkkokatu 27, Lahti.