Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

PAM antoi lakkovaroituksen kaupan alalle, koskee myös näitä Lahden ja Hollolan toimipaikkoja

Palvelualojen ammattiliitto PAM on antanut kaupan alalle lakkovaroituksen. PAMin mukaan lakkovaroituksen tarkoituksena on vauhdittaa palkkaneuvotteluja työnantajia edustavan Kaupan liiton kanssa.

Kaupan alan työntekijöille tavoitellaan noin 200 euron korotusta kuukausipalkkaan.

Lakkovaroitus koskee yli 185:tä toimipaikkaa, joissa työskentelee noin 20 000 työntekijää. Lakkojen ajankohdat olisivat 25 kaupan varastossa 6.–9. helmikuuta sekä yli 160 kaupan alan toimipaikassa, kuten marketeissa, 9.–11. helmikuuta.

Lahdessa lakon piirissä olisivat Karisman ja Paavolan K-Citymarketit sekä Launeen ja Paavolan Prismat. Myös Hollolan Prisma on PAMin lakkolistalla.

– Kaupan liitto on ollut edelleen haluton keskustelemaan palkankorotuksesta, jolla turvattaisiin työntekijöiden ostovoima. Toivomme, että lakkovaroitus vauhdittaa nyt neuvotteluja, PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sallinen sanoo tiedotteessa.

Kaupan liitto kertoi pitävänsä PAMin toimintaa vastuuttomana. Neuvottelut olivat täysin kesken ja Kaupan liitto oli luvannut vastata PAMin palkankorotusesitykseen seuraavassa sovitussa tapaamisessa torstaina, kertoo työmarkkinajohtaja Anna Lavikkala Kaupan liiton tiedotteessa.

Juttuun lisätty Kaupan liiton kommentit kello 21.20.