Terveystalon liikevaihto kasvoi yli kolmanneksen, taustalla Attendo-kauppa – uudeksi toimitusjohtajaksi pitkän uran Finnairilla tehnyt Ville Iho

Yhtiön oikaistu liikevoitto kasvoi 25,9 miljoonaan euroon. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

STT

Terveystalo kasvatti liikevaihtoaan vuoden toisella neljänneksellä yli kolmanneksen vuodentakaiseen verrattuna. Liikevaihto oli 258,6 miljoonaa euroa. Yhtiön oikaistu liikevoitto kasvoi 25,9 miljoonaan euroon. Vuotta aiemmin lukema oli 20,2 miljoonaa.

Toimitusjohtaja Yrjö Närhinen kommentoi kasvun johtuneen Attendon Suomen-terveyspalvelujen ostamisesta ja yrityksen omien toimintojen kasvun parantumisesta.

Attendo keskittyy kaupan jälkeen hoivaliiketoimintaan. Terveystalosta puolestaan muodostui selvästi terveysalan suurin yritys Suomessa. Kaupan hintalappu oli 233 miljoonaa euroa, ja se toteutettiin viime vuoden lopussa.

Yksityisten terveysjättien toiminta terveydenhuollossa on ollut paljon esillä, kun sosiaali- ja terveysalan uudistusta on kasattu. Valtiovalta on ollut huolissaan kuntien tekemistä ulkoistuksista, jotka sitovat palveluiden järjestäjien käsiä pitkälle tulevaisuuteen.

Terveystalon toimitusjohtaja toteaa "vahvasti poliittisen spekulaation" tulevista lainsäädäntötoimista vaikuttavan yhtiön julkisen sektorin asiakaskysyntään. Terveysjätit ovat julkisuudessa vaatineet kuntien sote-palveluiden ulkoistamista rajoittavan lain kumoamista.

– Vaikka rajoitteiden tavoite voi olla oikea, pelkäämme, että nämä toimenpiteet johtavat vain lisääntyneeseen toimintaympäristöön liittyvään epävarmuuteen ja pahimmassa tapauksessa vähentävät palvelujen saatavuutta parantamatta kustannustehokkuutta, Närhinen toteaa tiedotteessa.

Uudeksi toimitusjohtajaksi entinen Finnair-pomo

Terveystalo kertoi torstaina myös, että yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Ville Iho. Hän aloittaa yhtiön johdossa viimeistään ensi vuoden helmikuussa.

Iho siirtyy Terveystaloon logistiikkayhtiö Nurminen Logisticsin toimitusjohtajan paikalta. Hän on aiemmin tehnyt 18 vuoden uran Finnairilla useissa eri johtotehtävissä, muun muassa operatiivisena johtajana, varatoimitusjohtajana ja vt. toimitusjohtajana.

Iho jätti Finnairin vuoden 2016 lopussa ja hyppäsi Royal Brunei Airlinesin operatiiviseksi johtajaksi. Nurminen Logisticsin johdossa hän aloitti tämän vuoden maaliskuussa.

Terveystalo kertoi loppukeväästä, että yhtiötä vuodesta 2010 johtanut Närhinen on ilmoittanut jättävänsä paikkansa. Närhinen jatkaa tehtäviään sovitusti siirtymäajan, Terveystalo sanoi torstaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahtelaisen Purkupihan suurpalon syystä alustava käsitys - "Itsestään tavara ei ole syttynyt"
 2. Caravan-messuja ei järjestetä tänä vuonna Lahdessa
 3. Lahden lomautustarve supistui murto-osaan arvioidusta 1 500:sta
 4. "Tätä on kyllä odotettu kiihkeästi" – moni tuli Lahden torin terasseille suoraan töistä
 5. Näin paljon kaupunginorkesteria johtava Dalia Stasevska tienaa Lahdessa aluksi
 6. Vääksyyn avattiin pieni jäätelötehdas – Ahvenaisen pariskunta valmistaa nyt jäätelöt kahvilaansa itse
 7. Vain Tönnön koulu sai armon Orimattilan kaupunginhallituksessa – kolmen kyläkoulun lakkautus valtuustoon
 8. 2.6. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei uusia koronavirustartuntoja yli viikkoon
 9. Pääkirjoitus: Yllättävä paluu al-Holin leiriltä
 10. Koitin-Pertunmaan Osuuspankki suunnittelee liitosta, edellinen yritys karahti kiville
 11. "Kuin liikkuvaan maaliin tähtäisi", sanoo Asikkalan talousjohtaja Aapo Pispa talouden sopeuttamistoimista – kunta tähtää ylijäämäiseen talousarvioon
 12. Formulakausi sai uusia kilpailuaikatauluja, kalenterissa nyt kahdeksan kisaa
 13. Sokerista on vaikea päästä kokonaan eroon – Tutkijan mielestä sokerittomuuteen ei edes pidä pyrkiä: "Ruoka ei saa olla mautonta eikä tylsää"
 14. Seurakuntien tulos romahtanut liki 20 miljoonalla alkuvuonna: "Tässä on poikkeuksellinen tilanne käsillä"
 15. Lahden keskustan suosituissa ravintoloissa oli lounasaikaan vilinää – "Oli selvää, että tänään pitää päästä ravintolaan"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.